Super Rapid: Το ΠΝ του Ισραήλ παρέλαβε το ναυτικό πυροβόλο της Leonardo για τις κορβέτες Sa’ar

Το Ισραηλινό Ναυτικό παρέλαβε το ναυτικό πυροβόλο 76/62 Super Rapid Multi-Feeding για δύο κορβέτες κλάσης Sa’ar 6 στη ναυτική βάση του στη Χάιφα.

Το 76/62 επιτρέπει την αεροπορική, αντιεπιφανειακή και αντιπυραυλική άμυνα για τα πλοία INS Oz και INS Magen.

Το Ναυτικό του Ισραήλ είναι μια από τις πρώτες διεθνείς δυνάμεις που προμηθεύτηκαν το πυροβολικό, σύμφωνα με την κατασκευαστική εταιρεία Leonardo. Από το 1973, τα ταχύπλοα επίθεσης Sa’ar 4.5 του Πολεμικού Ναυτικού λειτουργούν με έξι ενσωματωμένα συστήματα 76/62.

Μέχρι σήμερα, το Ισραήλ έχει προμηθευτεί τέσσερα συστήματα 76/62 ως κύρια όπλα για τις νέες κορβέτες Sa’ar 6.

Το 76/62 Super Rapid είναι ένα ελαφρύ ναυτικό όπλο 76 χιλιοστών με ταχύτητα βολής 120 βολές ανά λεπτό.

Η δυνατότητα πολλαπλής τροφοδοσίας του επιτρέπει την εμπλοκή ενάντια σε πολλαπλές απειλές. Μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ συμβατικών ή κατευθυνόμενων πυρομαχικών σε πραγματικό χρόνο για να λειτουργεί σε διαφορετικά σενάρια.

Το 76/62 μπορεί να συνεργάζεται με πυρομαχικά SAPOMER και Vulcano για την επίτευξη μέγιστης εμβέλειας βολής 20 χιλιομέτρων και 35 χιλιομέτρων, αντίστοιχα.

Σε ένα πιο απαιτητικό περιβάλλον, το σύστημα μπορεί να αναπτύξει πυρομαχικά Vulcano εξοπλισμένα με υπέρυθρο και ημιενεργό λέιζερ για αύξηση της ακρίβειας.

Το 76/62 Super Rapid είναι το μόνο σύστημα που εκτοξεύει τους δύο τύπους πυρομαχικών, σύμφωνα με την Leonardo, ενώ έχει δυνατότητα να αναχαιτίσει και υπερηχητικές απειλές.

Πηγή: Τhe Defense Post / Φωτογραφία Leonardo