Συντριβή MiG-31: Ρωσικό μαχητικό «έπεσε» κοντά στα σύνορα με την Φινλανδία

Ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-31 συνετρίβη στην περιοχή του Λένινγκραντ (Αγία Πετρούπολη) της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με την Φινλανδία αλλά το πλήρωμα κατάφερε να εκτιναχθεί, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή η Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας.

«Στις 8 Απριλίου, ένα αεροσκάφος MiG-31 συνετρίβη στην περιοχή του Λένινγκραντ κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης εκπαιδευτικής πτήσης. Το πλήρωμα εκτινάχθηκε», είπε ο στρατός στους δημοσιογράφους. Στο σημείο στάλθηκαν τρία ελικόπτερα Mi-8 της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης.

«Το αεροπλάνο συνετρίβη σε ένα έρημο μέρος, δεν υπάρχει καταστροφή στο έδαφος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια τεχνική δυσλειτουργία θα μπορούσε να προκάλεσε το ατύχημα», πρόσθεσε η στρατιωτική περιφέρεια.

Την περασμένη χρονιά, εκπρόσωποι του εργοστασίου αεροσκαφών Sokol ανέφεραν στον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Aleksey Krivoruchko ότι η μαχητική αποτελεσματικότητα των ρωσικών μαχητικών MiG-31 θα τριπλασιαστεί μετά την επισκευή και την αναβάθμιση.

Ο Krivoruchko, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού εργασίας στο Nizhny Novgorod, επισκέφτηκε το εργοστάσιο αεροσκαφών Sokol, όπου εξέτασε τις εγκαταστάσεις παραγωγής και έλεγξε την πρόοδο της επισκευής και του εκσυγχρονισμού των μαχητικών MiG-31.

Νωρίτερα, η Ρωσία είχε τοποθετήσει το μαχητικό αεροσκάφος MiG-31K «Foxhound» οπλισμένο με έναν υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal στο Καλίνινγκραντ κατά μήκος της ακτής της Βαλτικής.

Η Φινλανδία έχει ανακοινώσει ότι επιθυμεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ «το συντομότερο δυνατό», ενώ κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία για σειρά κυβερνοεπιθέσεων σε κυβερνητικούς ιστότοπους και για παραβίαση του εναέριου χώρου της από ρωσικό κρατικό αεροσκάφος.