Συντριβή Mirage 2000 της Ταϊβάν: Νέα απώλεια μαχητικού της ROCAF

Συναγερμός σήμανε σήμανε σήμερα στην Πολεμική Αεροπορία της Ταϊβάν, καθώς σημειώθηκε συντριβή ενός μαχητικού αεροσκάφους τύπου Mirage 2000 στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με όσα αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο πληροφορίες από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Το γαλλικής κατασκευής μαχητικό αεροσκάφος της ROCAF (Republic of China Air Force) απογειώθηκε λίγο μετά τις 10 πρωί (τοπική ώρα Ταϊβάν GMT+8) από την αεροπορική βάση της Chihhang προκειμένου να πραγματοποιήσει εκπαιδευτική αποστολή, ωστόσο αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα και ανέφερε ότι πρέπει να επιστρέψει για να κάνει αναγκαστική προσγείωση, όμως φαίνεται πως αυτό δεν ήταν εφικτό, με αποτέλεσμα το Mirage 2000 να συντριβεί σε θαλάσσια περιοχή.

‘Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος κατάφετρε να κάνει εγκαίρως χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος και στη συνέχεια εντοπίστηκε από ομάδες έρευνας και διάσωσης, ενώ φαίνεται πως είναι καλά στην υγεία του. Η Πολεμική Αεροπορία της Ταϊβάν παρέλαβε τα πρώτα αεροσκάφη τύπου Mirage το 1997 και έκτοτε ο στόλος μαχητικών έχει υποστεί αρκετές αναβαθμίσεις.

Εντούτοις, αυτό που ίσως προκαλεί ανησυχία στη ROCAF είναι ότι χάνει ένα ακόμη αεροσκάφος μέσα σε τρεις μήνες, μετά τη συντριβή ενός πλήρως αναβαθμσιμένου μαχητικού αεροσκάφους τύπου F-16 Viper στα μέσα Ιανουαρίου.

Φωτογραφία αρχείου Reuters