Σύσκεψη Σαμαρά – Βενιζέλου για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Κυβερνητική σύσκεψη για τα Ναυπηγεία έχει προγραμματισθεί για σήμερα με την συμμετοχή του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά  και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ε .Βενιζέλου.

Πως …θυμήθηκαν ξαφνικά τα Ναυπηγεία; Έχουν απ΄ ότι φαίνεται “σφίξει” τα πράγματα.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες ανωτάτης πηγής του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο  άτυπης ενημέρωσης μετά αποψινή σύσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου,  με τον Πρωθυπουργό. Θα ακολουθήσει και άλλη σύσκεψη, προφανώς με άλλη σύνθεση, για τα θέματα του ΕΣΠΑ.’Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές  <<θα γίνει σειρά συσκέψεων και για όλα τα άλλα θέματα συνεχώς ώσπου να κλείσουν>>.
Στην χθεσινοβραδυνή σύσκεψη πάντως συζήτησαν ,αρχικά,για την επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών κ. Λαβρόφ και στο δεύτερο μέρος μίλησαν για την τρόικα, την προετοιμασία των διαπραγματεύσεων, την επεξεργασία και το κλείσιμο διαφόρων εκκρεμών θεμάτων.
Όσον αφορά  τις απολύσεις, η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι <<πρέπει να ξαναγίνει η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης και να δούμε όλη την ατζέντα>>.

Για αμυντικές βιομηχανιες-ΕΛΒΟ

Και όταν η ίδια πηγή ρωτήθηκε αν εννοεί τις απολύσεις που αναλογούν στους στόχους για το 2013 για να συμπεριληφθεί η συρρίκνωση των αμυντικών βιομηχανιών και της ΕΛΒΟ, είπε :
<<Την άποψή μου ( σ.σ. του ΠΑΣΟΚ)  τη γνωρίζετε. Πρέπει η κινητικότητα να διασφαλιστεί ως αυτοτελής θεσμός διαφάνειας και αξιολόγησης και να λειτουργεί προς όφελος της δημόσιας διοίκησης, ως ένας μηχανισμός αναβάθμισης της δημόσιας διοίκησης. Πρέπει όμως να εκπληρώσουμε αυτές τις υποχρεώσεις μας>>.

Όχι άλλα μέτρα

Σχετικά τώρα με τον φόρο ακινήτων υπό το φως και των πιέσεων που ασκούνται από βουλευτές, ειπώθηκε ότι οι συζητήσεις είναι άπειρες,οι βελτιώσεις είναι συνεχείς, όχι μόνο υπό την πίεση των βουλευτών, αλλά και γιατί έχουμε πλήρη συνείδηση των δυσκολιών της κοινωνίας, ενώ για τη στάση απέναντι στην τρόικα, τονίστηκε από την ίδια πηγή ότι το πλαίσιο είναι ήδη διαμορφωμένο.
Στην ερώτηση »όχι νέα μέτρα δηλαδή;», η απάντηση ήταν :<<Αυτό που έχουμε πει. Είναι βασική δέσμευση της προγραμματικής συμφωνίας>>.
Σχετικά με το τι θα κάνει η κυβέρνηση  με τους βουλευτές οι οποίοι ανά ομάδες αξιώνουν και απαιτούν διάφορα πράγματα, είπε:
<<Οι βουλευτές εκφράζουν μια αγωνία και εκφράζουν και την κοινωνία. Πρέπει να ξέρουμε τι γίνεται κι έχουμε συνείδηση του τι γίνεται. Οι βουλευτές κουβαλάνε τεράστιο βάρος που παλιότερα το κουβαλούσε μόνο το ΠΑΣΟΚ και τώρα το κουβαλάει και η ΝΔ. Οι άλλοι είναι «άνετοι και ωραίοι» και κάνουνε εκ του ασφαλούς και τζάμπα κριτική>>

Για το κατά πόσο έχει αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας για την τρόικα, αναφέρθηκε ότι το θεμα αυτό δεν συζητήθηκε στην συνάντηση Σαμαρά -Βενιζέλου

Τέλος για το κατά πόσο οι στόχοι του προγράμματος αλλάζουν, τονίστηκε από τη ίδια πηγή:»Οι στόχοι του προγράμματος είναι μακροοικονομικοί και κακώς αντιμετωπίζονται απλά ως δημοσιονομικοί».

Διαβάστε ακόμη:

Υποβρύχια: Δισεκατομμύρια ευρώ σε βάθος…περισκοπικό 


Εξώδικο Σάφα προς Αβραμόπουλο