T-55 και T-54: Στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία τα «απαρχαιωμένα» άρματα μάχης της Ρωσίας [pic]

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν τα «απαρχαιωμένα» άρματα μάχης T-54 και T-55 στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, όπως αποκαλύπτουν φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εμφάνιση ενός από αυτά τα άρματα μάχης, σύμφωνα με πληροφορίες στη νοτιοανατολική Ουκρανία, έρχεται περίπου ένα μήνα αφότου εντοπίστηκαν να μεταφέρονται με τρένα στη Ρωσία, προκαλώντας εικασίες ότι σύντομα θα συμμετείχαν στη σύγκρουση.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησαν στο Telegram από έναν ρωσικό λογαριασμό φωτογραφίες και βίντεο με ένα άρμα τύπου T-54/T-55 στο βάθος, που πιθανότατα τραβήχτηκαν στη περιοχή της Ζαπορίζια στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Το ρωσικό άρμα μάχης που φαίνεται να βρίσκεται με τις ρωσικές δυνάμεις στη Ζαπορίζια είναι σε ίδια κατάσταση με τα T-54 και τα T-55 που μετέφεραν τα τρένα. Πριν «ρίξει» αυτά τα τανκς στη μάχη, η Ρωσία κατέφυγε και σε άλλα παλαιά τεθωρακισμένα για τον πόλεμο της Ουκρανίας, τα σοβιετικής κατασκευής T-62.

Εάν η Ρωσία έχει πράγματι αρχίσει να αναπτύσσει οποιονδήποτε αριθμό αρμάτων μάχης T-54/T-55 στην Ουκρανία, αυτό φαίνεται να αντικατοπτρίζει περαιτέρω τις τεράστιες απώλειές της τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικό από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη ομάδα ανάλυσης ανοιχτών πηγών πληροφόρησης «Oryx», η Ρωσία έχει χάσει μέχρι τώρα τουλάχιστον 1.908 άρματα μάχης όλων των τύπων. Ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανότατα σημαντικά υψηλότερος.

Πηγή: The Drive