T-7A Red Hawk: «Αποκαλυπτήρια» στην USAF για το πρώτο προηγμένο εκπαιδευτικό αεροσκάφος

Η εταιρεία Boeing παρουσίασε το πρώτο προηγμένο εκπαιδευτικό αεροσκάφος T-7A Red Hawk που θα παραδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Το τζετ, ένα από τα 351 που σχεδιάζει να παραγγείλει η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, «αποκαλύφθηκε» πριν από την επίσημη παράδοση.

Το πλήρως ψηφιακά σχεδιασμένο αεροσκάφος κατασκευάστηκε και δοκιμάστηκε με χρήση προηγμένης κατασκευής, ευέλικτης ανάπτυξης λογισμικού και τεχνολογίας ψηφιακής μηχανικής, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο από το σχεδιασμό έως την πρώτη πτήση. Το αεροσκάφος διαθέτει επίσης λογισμικό ανοιχτής αρχιτεκτονικής, παρέχοντας ανάπτυξη και ευελιξία για να καλύψει τις μελλοντικές ανάγκες της αποστολής.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι να παραδώσουμε αυτό το ψηφιακά προηγμένο εκπαιδευτή επόμενης γενιάς στην USAF», δήλωσε ο Ted Colbert, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boeing Defense, Space & Security. «Αυτό το αεροσκάφος είναι ένα απτό παράδειγμα του πώς η Boeing, οι προμηθευτές και οι συνεργάτες της ηγούνται της επανάστασης της ψηφιακής μηχανικής. Το T-7A θα προετοιμάσει τους πιλότους για μελλοντικές αποστολές για τις επόμενες δεκαετίες», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το T-7A Red Hawk έχει μια κόκκινη ουρά προς τιμή των αεροπόρων Tuskegee του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, που αποτέλεσαν την πρώτη αφροαμερικανική αεροπορική μονάδα που υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό.

«Οι αεροπόροι Tuskegee είναι μια από τις πιο διάσημες μονάδες στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας μας και το T-7A τιμά τη γενναιότητα και την ικανότητα αυτών των πρωτοπόρων», δήλωσε ο στρατηγός Τσαρλς Κ. Μπράουν, Αρχηγός του Επιτελείου της Πολεμικής Αεροπορίας. «Αυτά τα ψηφιακά κατασκευασμένα αεροσκάφη θα επιτρέψουν την εκπαίδευση μελλοντικών πιλότων μαχητικών και βομβαρδιστικών σε διαφορετικούς τομείς και θα παρέχουν ένα προηγμένο σύστημα εκπαίδευσης και δυνατότητες που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σημερινού και του μελλοντικού περιβάλλοντος εθνικής ασφάλειας», συμπλήρωσε ο Μπράουν.

Το αεροσκάφος T-7A Red Hawk θα παραμείνει στο Σεντ Λούις όπου θα υποβληθεί σε δοκιμές εδάφους και πτήσης πριν παραδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Πηγή: The Drive / Φωτογραφία Twitter