T-80BVM: O ρωσικός στρατός παρέλαβε αναβαθμισμένα άρματα μάχης με συστήματα προστασίας από ουκρανικά drones

Ο στρατός της Ρωσίας παρέλαβε μία νέα παρτίδα με τα αναβαθμισμένα τεθωρακισμένα άρματα μάχης τύπου T-80BVM, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το εργοστάσιο κατασκευής Omsk.

Οι αναβαθμίσεις στα νέα άρματα μάχης περιλαμβάνουν νέα συστήματα ενεργής προστασίας, ενισχύοντας σημαντικά την προστασία του πληρώματος. Επίσης, είναι εξοπλισμένα με αντι-drone «κλουβιά» (cope cage).

Η Ρωσία αποφάσισε να προστατεύσει τα πολύτιμα άρματα μάχης της από τις επιθέσεις με ουκρανικά drones, οι οποίες τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ειδικότερα με drones FPV (First Person View).

Το T-80BVM, μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του κύριου άρματος μάχης T-80BV, έχει σχεδιαστεί για να είναι εξαιρετικά ευέλικτο και προσαρμόσιμο, ικανό να εμπλέκεται σε διάφορα περιβάλλοντα μάχης, από αστικά περιβάλλοντα έως αγροτικά τοπία.

Διαβάστε επίσης: Merkava: Οι Ισραηλινοί έμαθαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και έβαλαν «αντι-drone κλουβιά» στα άρματα μάχης [pics]

Σύμφωνα με αναλυτές, μόνο τον τελευταίο μήνα ο ρωσικός στρατός φέρεται να έχει χάσει περίπου 120 άρματα μάχης T-80BVM στο πεδίο μάχης στην Ουκρανία.

Μία έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, η Ρωσία έχει χάσει από την αρχή του πολέμου περισσότερα από 3.000 άρματα μάχης, από τα πιο παλιά, μέχρι τα πιο προηγμένα, όπως τα Τ-90Μ.

Έτσι, φαίνεται «λογική» η αναβάθμιση στα νέα ρωσικά τανκς, για περισσότερη προστασία από ουκρανικά drones.

Mε πληροφορίες από: Defence Blog / Reuters