T-90M: Ο ρωσικός στρατός παρέλαβε νέα παρτίδα με τα προηγμένα άρματα μάχης

Η ρωσική αμυντική εταιρεία Rostec ανακοίνωσε την παράδοση μιας νέας παρτίδας αρμάτων μάχης T-90M Proryv στα ρωσικά στρατεύματα.

Αυτή η τελευταία παρτίδα, που κατασκευάστηκε από τη θυγατρική Uralvagonzavod, δείχνει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες που κάνει η Ρωσία για να αποκαταστήσει τα άρματα μάχης που χάσανε στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη Rostec, τα άρματα μάχης που παρασχέθηκαν πρόσφατα διαθέτουν μια σειρά βελτιώσεων που στοχεύουν στην καλύτερη επιβίωση του πληρώματος και της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας σε σενάρια μάχης.

Τα άρματα μάχης T-90M Proryv διαθέτουν πλήρη προστασία και ένα σύγχρονο, άκρως αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου πυρός. Οι αναβαθμίσεις στα άρματα μάχης περιλαμβάνουν την αντικατάσταση του πυργίσκου, μαζί με βελτιώσεις στο σύστημα μετάδοσης και την ανάρτηση, με αποτέλεσμα να έχει βελτιωμένη προστασία θωράκισης.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, πραγματοποίησε επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής αρμάτων και οχημάτων μάχης της εταιρείας Uralvagonzavod και επιθεώρησε τις εργασίες για την παράδοση των καινούργιων τανκς στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, με σημείο αναφοράς το T-90M Proryv, το οποίο χαρακτήρισε «το καλύτερο άρμα μάχης στον κόσμο».

Mε πληροφορίες από: Defence blog / Φωτογραφία αρχείου