T-90M: Το ουκρανικό πυροβολικό κατέστρεψε το «καλύτερο» άρμα μάχης του ρωσικού στρατού [vid]

Τα ουκρανικά στρατεύματα κατέστρεψαν άλλο ένα κύριο άρμα μάχης του ρωσικού στρατού, το T-90M, το οποίο θεωρείται πιο προηγμένο επιχειρησιακό τανκ της Ρωσίας.

Όπως αναφέρουν ανοιχτές πηγές πληροφόρησης (OSINT), ένα κύριο άρμα μάχης T-90M καταστράφηκε από ένα κατευθυνόμενο αντιαρματικό βλήμα ακριβείας BONUS 155 mm που εκτοξεύτηκε από την Ουκρανική 47η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία στην περιοχή της Ζαπορίζια.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, τα μέλη του πληρώματος πιθανότατα σκοτώθηκαν, ενώ ένας από τους Ρώσους στρατιώτες βγαίνει από το τανκ σοβαρά τραυματισμένος.

Δείτε το βίτενο. Σκληρές εικόνες:

Το T-90M είναι το πιο πρόσφατο κύριο άρμα μάχης που εισήλθε στη ρωσική υπηρεσία και υπηρετεί στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε το T-90M «το καλύτερο στον κόσμο».

Διαβάστε εδώ: T-90M: Γιατί δεν είναι αποτελεσματικά στην Ουκρανία

Το T-90M διαθέτει ενισχυμένη προστασία θωράκισης, χάρη στο σύστημα Relikt, γεγονός που του επιτρέπει να αναχαιτίζει εχθρικές απειλές και να μειώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα εχθρικών βλημάτων με κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας για την προσβολή – διείσδυση της θωράκισής του. Είναι εξοπλισμένο με ένα πυροβόλο 125 χιλιοστών που μπορεί να εκτοξεύσει νέα ισχυρά πυρομαχικά σε εμβέλεια έως και 5 χιλιομέτρων.

Επιπλέον, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων T-90 είναι η ικανότητα ανταλλαγής πληροφοριών μέσω διαδικτύου με άλλα άρματα μάχης, ενώ επίσης διαθέτει νέο πυργίσκο με πολλαπλά στρώματα οπλισμού, χώρο αποθήκευσης τροποποιημένων πυρομαχικών, ο οποίος τοποθετείται έξω από τον θάλαμο μάχης και τέλος έχει το στόχαστρο τύπου 2Α82, που χρησιμοποιείται στο τεθωρακισμένο άρμα μάχης νέας γενιάς Armata.