Τ-90S: Οι Ουκρανοί «παρέλαβαν» ένα από τα πιο προηγμένα ρωσικά άρματα μάχης [pics, vids]

Οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία συνεχίζονται με μεγάλη ένταση, με αποτέλεσμα να σημειώνονται απώλειες σε στρατιωτικό προσωπικό αλλά και σε στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως άρματα μάχης, με πρόσφατο παράδειγμα την εγκατάλειψη ενός ρωσικού τανκ τύπου T-90S, το οποίο φυσικά «παρέλαβαν» οι Ουκρανοί.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν αναλυτές ανοιχτών πηγών πληροφόρησης, φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το εγκαταλελειμμένο τεθωρακισμένο άρμα μάχης T-90S, το οποίο αποτελεί ειδική διαμόρφωση των τανκς αυτού του τύπου που προορίζονται για εξαγωγές στην Ινδία, σε περιοχή στην περιφέρεια της Χερσώνας. Παρόλο που τα πλάνα δημοσιεύτηκαν στις 12 Ιανουαρίου, εντούτοις δεν έχει εξακριβωθεί πότε τραβήχτηκαν αρχικά.

Και το αρχικό ποστ:

Πρόκειται για την τρίτη καταγεγραμμένη απώλεια των συγκεκριμένων ρωσικών αρμάτων μάχης, καθώς την περασμένη εβδομάδα δημοσιοποιήθηκαν εικόνες και βίντεο από άλλα δύο κατεστραμμένα T-90S, πάλι στην ευρύτερη περιοχή της Χερσώνας.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι ουκρανικές δυνάμεις έλαβαν υπό την κατοχή τους το πιο προηγμένο ρωσικό τεθωρακισμένο άρμα μάχης, το περίφημο T-90M Proryv, το οποίο εντοπίστηκε από τους Ουκρανούς, εγκαταλελειμμένο και χωρίς σημαντικές και ορατές ζημιές, σε περιοχή του Χαρκόβου.