T-90S στη Wagner: Οι Ρώσοι μισθοφόροι απέκτησαν τα προηγμένα άρματα μάχης [pics]

Σύμφωνα με φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πιο συγκεκριμένα τα ρωσικά κανάλια στο Telegram, η παραστρατιωτική μισθοφορική οργάνωση Wagner φαίνεται ότι έχει αποκτήσει τα προηγμένα τεθωρακισμένα άρματα μάχης τύπου T-90S, τα οποία αποτελούν ειδική διαμόρφωση των τανκς αυτού του τύπου που προορίζονται για εξαγωγές στην Ινδία.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς αν είναι όντως αληθείς οι ισχυρισμοί των Ρώσων, τότε η Wagner ενισχύει το οπλοστάσιό της με κύρια άρματα μάχης τα οποία έχουν κερδίσει μεγάλα συμβόλαια εξαγωγών στο εξωτερικό, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ινδία, ενώ παραμένει αναμφισβήτητα το πιο επιτυχημένο, εμπορικά, άρμα μάχης της εποχής τους σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις σε τρίτα κράτη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, καταγράφηκε η τρίτη απώλεια των συγκεκριμένων ρωσικών αρμάτων μάχης, στην ευρύτερη περιοχή της Χερσώνας. Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, το T-90S είναι ένα άρμα μάχης τρίτης γενιάς, το οποίο αναπτύχθηκε στη βάση του περίφημου άρματος μάχης T-72. Διαθέτει λειόκαννο πυροβόλο των 125 χιλιοστών, σε συνδυασμό με το σύστημα ελέγχου πυρός 1A45T και οπτικά θερμικής απεικόνισης και στόχευσης για το πλήρωμα.

Έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί ελιγμούς με μεγαλύτερη κινητικότητα, χάρη στον κινητήρα απόδοσης 1.000 ίππων, συγκριτικά με προηγούμενες εκδόσεις, καθώς επίσης και βελτιωμένη θωράκιση από σύνθετα υλικά, στην οποία ενσωματώνονται εκτοξευτές καπνογόνων, τα ενεργητικά σύστημα προστασίας (ERA) τύπου Kontakt-5 αλλά και το σύστημα αναχαίτισης εχθρικών αντιαρματικών πυραύλων τύπου Shtora. Τέλος, εισήλθε σε υπηρεσία στον ρωσικό στρατό το 1992.