Tayfun: «Θα αυξήσουμε το βεληνεκές του πυραύλου στα 1.000 χιλιόμετρα» λέει ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε χθες Σάββατο ότι η χώρα του στοχεύει να αυξήσει το βεληνεκές του εγχώριου πυραύλου της Tayfun από 565 χιλιόμετρα σε 1.000 χιλιόμετρα.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη νοτιοδυτική επαρχία Μούγλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η ​​παραγωγή του οπλοστασίου της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας αυξήθηκε κατά 80%.

«Τα εθνικά θέματα είναι πάνω από την πολιτική και πρέπει να παραμείνουν έτσι. Εάν έχουμε επιτύχει κέρδη στη Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα, πρέπει να το προστατεύσουμε, χωρίς εξαίρεση», πρόσθεσε.

Λέγοντας ότι η Τουρκία παράγει τώρα τα δικά της μη επανδρωμένα και μαχητικά drones, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι το Kizilelma «θα μεταφέρει τη βόμβα που μεταφέρει το F-16 αφού ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή. Τον Δεκέμβριο, η τουρκική αμυντική εταιρεία Baykar πραγματοποίησε την παρθενική πτήση του μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους.

«Τι λένε τώρα οι Έλληνες; Λένε ‘Τι κάνουν αυτοί οι τρελοί Τούρκοι;’», δήλωσε με τη γνωστή προκλητική ρητορική ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι δοκιμές εγχώριων πυραύλων, όπως ο Tayfun, ο Gökdoğan και ο Bozdoğan συνεχίζονται και πρόσθεσε ότι τέτοιες δοκιμές «τρομάζουν» την Ελλάδα. «Γίνονται δοκιμές από τη Σμύρνη και ένας πύραυλος που μπορεί να εκτοξευθεί από εκεί αρχίζει να τους τρομάζει».

Πηγή: Anadolu