TB2 Bayraktar: H Edge Group ενσωμάτωσε τη βόμβας Desert Sting στο τουρκικό UAV [vid]

Ο αμυντικός όμιλος Edge Group με έδρα το Άμπου Ντάμπι ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση της κατευθυνόμενης βόμβας Desert Sting στο τουρκικό UAV τύπου TB2 Bayraktar, σηματοδοτώντας μια νέα φάση συνεργασίας μεταξύ των αμυντικών εταιρειών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Τουρκίας.

«Φτάσαμε σε ένα σημαντικό ορόσημο στη συνεργασία μας με την Baykar, με την επιτυχή ενσωμάτωση των προηγμένων πυρομαχικών μας Desert Sting 16 στο UAV TB2 Bayraktar», αναφέρει η εταιρεία σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X. Δημοσιεύτηκαν επίσης πλάνα που δείχνουν μια δοκιμαστική πτήση του τουρκικού drone, εξοπλισμένο με το νέο πυρομαχικό DS-16.

Στο βίντεο, το TB2 Bayraktar φαίνεται να απογειώνεται από μια εγκατάσταση της Baykar, να ρίχνει ένα από τα πυρομαχικά κατά την πτήση και να προσγειώνεται. Τα πλάνα δείχνουν ότι η πτήση πραγματοποιήθηκε πάνω από τον Κόλπο του Σάρος, στα ανοιχτά της Τουρκίας.

Η ανάπτυξη αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής συμφωνίας που έχουν υπογράψει η Edge και η Baykar, η οποία επιδιώκει να προωθήσει τη συνεργασία τους στον τομέα της ασφάλειας. Οι δύο εταιρείες έχουν επίσης σχέδια να ενσωματώσουν άλλα ωφέλιμα φορτία σε διαφορετικά συστήματα της Baykar στο μέλλον, όπως το TB3 Bayraktar, το ναυτικό drone που θα αναπτύσσεται από το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, TCG Anadolu.

Με πληροφορίες από: Defense News