TB2 Bayraktar: Οι Κινέζοι παρουσίασαν «κόπια» του γνωστού τουρκικού UCAV [pics]

Ο κινεζικός κρατικός όμιλος «China Electronics Technology Group Corporation – CETC» παρουσιάζει τα εκθέματά της στην 14η Διεθνή Αεροπορική Έκθεση Zhuhai και ήδη έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα των αναλυτών, καθώς παρουσίασε ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) το οποίο είναι, στην εμφάνισή έστω, μια πιστή αντιγραφή του περίφημου τουρκικού TB2 Bayraktar.

Ο όμιλος CETC είναι στην κορυφή της κινεζικής αμυντικής βιομηχανίας και ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αμυντικών τεχνολογιών, που εξειδικεύεται σε μη επανδρωμένα συστήματα μάχης. Σε ό,τι αφορά το νέο του προϊόν, που έχει την κωδική ονομασία «XY-1», αυτό χαρακτηρίζεται ως ένα μεσαίου μεγέθους και χαμηλού κόστους UAV , το οποίο έχει πλήρως αυτόνομη λειτουργία πτήσης και μεγάλη αντοχή για αποστολές μεγάλης χρονικής διάρκειας.

Ακόμα, έχει την ικανότητα να εξοπλίζεται με μια σειρά οπλικών συστημάτων προκειμένου να εκετελεί ένα ευρύ φάσμα αποστολών είτε για την πολιτική προστασία είτε για στρατιωτικές επιχειρήσεις, όπως αναγνώριση, επιτήρηση, έρευνα και διάσωση. Τέλος, μπορεί να ενσωματώνει και να συνδέεται με πολλαπλά συστήματα διοίκησης και ελέγχου, ωστόσο η τεράστια ομοιότητα με το TB2 Bayraktar έχει προκαλέσει «χαμό» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά στους Τούρκους χρήστες.

Φωτογραφία αρχείου Reuters