TB2 Bayraktar: Οι Τούρκοι έδωσαν…δωρεάν το UAV στη Λιθουανία [pics]

Παρά το γεγονός ότι η Λιθουανία κατάφερε να μαζέψει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό της τάξης των 6 εκατομμυρίων ευρώ σε τρεις ημέρες, προκειμένου να αγοράσει ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα τύπου TB2 Bayraktar από την Τουρκία και να το στείλει ως βοήθεια στην Ουκρανία, εντούτοις οι Τούρκοι αποφάσισαν να μην πάρουν τα λεφτά και να δώσουν τσάμπα το UAV στους Λιθουανούς.

Την είδηση αυτή έκανε γνωστό τόσο ο Λιθουανός Υπουργός Άμυνας με ανάρτηση στο Twitter, όσο και η τουρκική κατασκευάστρια εταιρεία BAYKAR, με μια σχετική φωτογραφία να κοινοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Λιθουανός ΥΠΑΜ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Είναι απίστευτο, αλλά η Τουρκία μόλις συμφώνησε να δώσει το TB2 Bayraktar για το οποίο η Λιθουανία συγκέντρωσε χρήματα, δωρεάν. Είναι απίστευτο! Για τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, θα αγοράσουμε τα απαραίτητα πυρομαχικά για το TB2 Bayraktar και τα υπόλοιπα χρήματα θα πάνε επίσης για υποστήριξη της Ουκρανίας. Ευχαριστούμε Τουρκία».

Από την πλευρά τους, οι Τούρκοι δήλωσαν όταν εκτίμησαν την γενναιοδωρία των Λιθουανών και για αυτό θα δώσουν τσάμπα το UAV, ζητώντας ωστόσο τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν να δαπανηθούν σε ανθρωπιστική βοήθεια.