TCG Anadolu: Τα AH-1W Super Cobra και SH-70 Sea Hawk προσγειώθηκαν για πρώτη φορά στο τουρκικό ελικοπτεροφόρο [pics,vid]

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα ελικόπτερα AH-1W Super Cobra και SH-70 Sea Hawk, που ανήκουν στη Διοίκηση των τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων, ολοκλήρωσαν την ανάπτυξή τους πραγματοποιώντας την πρώτη προσγείωση στο ελικοπτεροφόρο πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων TCG Anadolu.

Στην ανακοίνωση του το τπυρκικό υπουργείο κοινοποίησε φωτογραφίες και βίντεο από την προσγείωση των ελικοπτέρων στο ελικοπτεροφόρο.

«Θέλουμε να ξεκινήσουμε τη μέρα με φωτογραφίες που θα κάνουν περήφανο το έθνος μας. Τα ελικόπτερα AH-1W Super Cobra και SH-70 Sea Hawk του Πολεμικού μας Ναυτικού, που μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, ολοκλήρωσαν την πρώτη προσγείωση στο Multi -Purpose Amphibious Ship LHD ANATOLIA. Ευχόμαστε στα αεροσκάφη μας ασφαλείς πτήσεις και επιτυχημένες αποστολές», έγραψε το τουρκικό ΥΠΑΜ στην ανάρτησή του.

Το τουρκικό ελικοπτεροφόρο πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων TCG Anadolu ξεκίνησε τις δοκιμές στη θάλασσα τον περασμένο Ιούνιο, μια διαδικασία που αποτελεί το τελευταίο στάδιο προτού εγκριθεί και πιστοποιηθεί η επιχειρησιακή του λειτουργία του, για την ένταξη στο Πολεμικό Ναυτικό της γειτονικής μας χώρας.

Έχει κατασκευαστεί βάσει του ισπανικού ελικοπτεροφόρου πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων SPS Juan Carlos I και όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, θα διαθέτει αρχικά επιθετικά ελικόπτερα τύπου AH-1W και στο μέλλον τα περίφημα T929 ATAK-2, καθώς επίσης τα αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου ZAHA χωρητικότητας 21 ατόμων για την ταχεία μετακίνηση στρατευμάτων, κυρίως πεζοναυτών, που θα αναπτυχθούν τα επόμενα χρόνια.

Με πληροφορίες από: Anadolu / Φωτογραφία Twitter