Terminator: Oυκρανοί στρατιώτες έκαναν «στάχτη» το περίφημο ρωσικό τεθωρακισμένο [vid]

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι το ουκρανικό πυροβολικό κατέστρεψε το σπάνιο τεθωρακισμένο όχημα μάχης Terminator των ρωσικών δυνάμεων.

Ο στρατιωτικός διοικητής της περιοχής του Λουγκάνσκ, Σέρχιι Χαϊντάι, δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει το τεθωρακισμένο όχημα της Ρωσίας, BMPT Terminator, να δέχεται ένα άμεσο χτύπημα κάπου στην περιοχή του Ντονμπάς στην Ουκρανία.

Το Terminator, γνωστό και ως BMPT, είναι το πιο πρόσφατο μαχητικό όχημα που εισήλθε στη ρωσική υπηρεσία στην πρώτη γραμμή μάχης και είναι η πρώτη οπτικά επιβεβαιωμένη απώλεια αυτού του τύπου οχήματος.

Το Terminator είναι ένα βαριά τεθωρακισμένο όχημα μάχης πολλαπλών χρήσεων που διαθέτει ισχυρό οπλισμό, δύναμη πυρός και προηγμένα όργανα ελέγχου πυρός, μαζί με μεγάλη ευελιξία που του δίνουν την ικανότητα να πραγματοποιεί ελιγμούς και είναισχεδιασμένο να μάχεται σε πόλεις. Είναι οπλισμένο με δύο πυροβόλα 30mm 2A42. Το τεθωρακισμένο είναι επίσης εξοπλισμένο με το σύστημα αντιαρματικών πυραύλων Ataka-T, αυτοματοποιημένους εκτοξευτές χειροβομβίδων 30 mm και ένα πολυβόλο μεγάλου διαμετρήματος.

Το όχημα μάχης είναι κατασκευασμένο πάνω στο σασί του άρματος μάχης T-72 της Σοβιετικής εποχής που χρησιμοποιούσε ο ρωσικός στρατός.

Πηγή: Defence Blog