Terminator: Το τρομακτικό ρωσικό άρμα μάχης «πάει» στην Ουκρανία – Τα χαρακτηριστικά του [pic,vid]

Νέα πλάνα που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ρωσικούς λογαριασμούς αποκαλύπτουν την μεταφορά μέσω σιδηροδρόμων, των προηγμένων και τρομακτικών ρωσικών αρμάτων μάχης με την κωδική ονομασία «Terminator» και πιο συγκεκριμένα φαίνεται πως εντοπίστηκαν στην περιοχή Μπριάνσκ, στα βορειοανατολικά σύνορα με την Ουκρανία.

Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα νέα αυτά άρματα μάχης αναμένεται να αναπτυχθούν στις επικείμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις του πολέμου στην Ουκρανία, όπου και θα λάβουν το «βάπτισμα του πυρός», καθώς οι τελικές δοκιμασίες τους ολοκληρώθηκαν πριν από λίγους μήνες.

Το «Terminator» είναι ένα βαριά τεθωρακισμένο όχημα μάχης πολλαπλών χρήσεων που διαθέτει ισχυρό οπλισμό, δύναμη πυρός και προηγμένα όργανα ελέγχου πυρός, μαζί με μεγάλη ευελιξία που του δίνουν την ικανότητα να πραγματοποιεί ελιγμούς. Συγκεκριμένα, είναι εξοπλισμένο με τον αντιαρματικό υπερηχητικό πύραυλο τύπου Ataka, δύο πυροβόλα των 30 χιλιοστών, δύο οβιδοβόλα και ένα υπο-πυροβόλο Καλάσνικοφ.

Τα παραπάνω οπλικά συστήματα το καθιστά ικανό να χτυπάει αποτελεσματικά ελαφρά θωρακισμένους στόχους, άρματα και οχήματα μάχης, δυνάμεις πεζικού, ενώ μπορεί να επιχειρεί και να λειτουργεί σε συνδυασμό με συστήματα αεροπορικής άμυνας στο πεδίο της μάχης για την αντιμετώπιση εχθρικών ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Επίσης, το Terminator έχει σχεδιαστεί για να παρέχει υποστήριξη πυρός, αλλά και για να εξουδετερώνει εχθρικές ομάδες σε αστικό περιβάλλον, που είναι εξοπλισμένες με φορητά αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα. Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι το τριμελές πλήρωμα του άρματος μάχης προστατεύεται από επίθεση με βιολογικά όπλα, χάρη στην υψηλής προστασίας αμυντική θωράκιση, το οποίο έχει ενσωματωθεί πάνω στο «σασί» ενός άρματος μάχης τύπου T-72.

Δείτε σχετικό βίντεο που είχε δημοσιεύσει το ρωσικό ΥΠΑΜ: