Terminator: Τίθεται σε υπηρεσία το ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα μάχης [pic,vid]

Η Ρωσία πρόκειται να ενισχύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις τεθωρακισμένες δυνάμεις της, καθώς σύντομα θα ενταχθούν σε υπηρεσία τα πρώτα εννέα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης / υποστήριξης αρμάτων μάχης τύπου  «Terminator», αφού ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πρόσφατες δοκιμές τους, όπως ανακοίνωσε προχθές ο Διοικητής της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Ο Στρατηγός Alexander Lapin τόνισε ότι τα νέα οχήματα μάχης θα τεθούν σε υπηρεσία με τεθωρακισμένες μονάδες της 90ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας Φρουρών της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, που εδρεύουν στις περιοχές Sverdlovsk και Chelyabinsk, από την 1η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Ο ίδιος στη συνέχεια πρόσθεσε ότι μετά τις δοκιμές και την επιχειρησιακή αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο, τα Terminator κρίνονται ως ιδιαίτερα αποτελεσματικά και «ασυναγώνιστα» ως προς την δύναμη πυρός τους.

Επιπρόσθετα, αποκάλυψε ότι τον Ιούνιο του 2022, θα διεξαχθεί μια μεγαλύτερη επιχειρησιακή άσκηση αξιολόγησης για να διερευνηθούν οι δυνατότητες χρήσης και επιχειρησιακής ανάπτυξης μιας επιλαρχίας με τεθωρακισμένα οχήματα μάχης / υποστήριξης αρμάτων μάχης Terminator, σε συνδυασμό με ένα Μηχανοκίνητο Σύνταγμα Πεζικού.

Τα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες του Terminator

Ο Ρώσος Στρατηγός υπογράμμισε πως είναι βαθιά πεπεισμένος ότι το Terminator θα ανταπεξέλθει επιτυχώς στα επιχειρησιακά του καθήκοντα, σε συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης, ως το πιο αποτελεσματικό τεθωρακισμένο όχημα μάχης με δύναμη πυρός, αρκετή για να υποστηρίξει τεθωρακισμένα άρματα μάχης, καθώς επίσης και για την εκτέλεση ενός ευρέος φάσματος αποστολών σε ορεινές και κατοικημένες περιοχές.

Σημειώνεται ότι το «Terminator» είναι ένα βαριά τεθωρακισμένο όχημα μάχης πολλαπλών χρήσεων που διαθέτει ισχυρό οπλισμό, δύναμη πυρός και προηγμένα όργανα ελέγχου πυρός, μαζί με μεγάλη ευελιξία που του δίνουν την ικανότητα να πραγματοποιεί ελιγμούς.

Το «Terminator» είναι ικανό να χτυπά ελαφρά θωρακισμένους στόχους, άρματα και οχήματα μάχης, δυνάμεις  πεζικού, ενώ μπορεί να επιχειρεί και να λειτουργεί σε συνδυασμό με συστήματα αεροπορικής άμυνας στο πεδίο της μάχης για την αντιμετώπιση εχθρικών ελικοπτέρων εχθρικών ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Με πληροφορίες από: TASS