Termite: Η Ρωσία κατασκευάζει μη επανδρωμένα επιθετικά ελικόπτερα – Τα χαρακτηριστικά τους [vids]

Η Ρωσία φαίνεται πως έχει ξεκινήσει την σειριακή παραγωγή μη επανδρωμένων επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Termite, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με κατευθυνόμενα πυρομαχικά, όπως έγινε γνωστό από την επίσκεψη του Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε βιομηχανικό συγκρότημα της Μόσχας.

Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας επισκέφτηκε εργοστάσιο κατασκευής μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων και οχημάτων στο Ρούντνεβο και είδε από κοντά την πορεία των διαδικασιών παραγωγής UAV, όπως φάνηκε στα πλάνα που δημοσίευσε ο ίδιος, με τους αναλυτές να επικεντρώνονται στο μη επανδρωμένο ελικόπτερο της εταιρείας Strela.

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές πληροφόρησης, το Termite έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 450 κιλών, μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα 150 χιλιομέτρων με μέγιστο ύψος πτήσης τα 3.500 μέτρα. Επίσης, μπορεί να είναι εξοπλισμένο είτε με κατευθυνόμενες ρουκέτες τύπου S-8L, οι οποίες ενσωματώνουν σύστημα ημι-ενεγής καθοδήγησης με λέιζερ, πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας και έχουν μέγιστο βεληνεκές έως 6 χιλιόμετρα είτε με αντιαρματικό πύραυλο τύπου Vikhr.

Επίσης, έχει επιχειρησιακή εμβέλεια 430 χιλιομέτρων με πλήρη φόρτο πυρομαχικών Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει αναλάβει από το 2021 σύμβαση για την παραγωγή των συγκεκριμένων μη επανδρωμένων ελικοπτέρων, χωρίς όμως να είναι δημοσίως γνωστές περαιτέρω πληροφορίες για τον αριθμό που πρέπει να παραδώσει.