Θα βάλουμε τα …καγκουρό να φυλάνε την ΑΟΖ! Τα τραγελαφικά με την ΕΑΒ και τα P 3

Η σοβαρότητα που αναζητείται στον χώρο της Άμυνας για την οποία έγραφε το Onalert.gr είναι απ΄ ότι φαίνεται πολύ δύσκολο να …εντοπιστεί ακόμη και στα χρόνια της κρίσης. Δεν την βρήκαμε από το 2009 θα την βρούμε τώρα εν μέσω προεκλογικής περιόδου; Απίθανο. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι η Ελλάδα θα μείνει χωρίς αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας άγνωστο για πόσο,αφου η προεκλογική περίοδος θεωρείται σημαντικότερη από την ασφάλεια της χώρας . Ας βάλουν λοιπόν εκεί στο ΥΠΕΘΑ …τα καγκρουρό να να φυλάνε το Αιγαίο και την ΑΟΖ αλλά μην νομίζουν ότι δεν θα αναζητηθούν ευθύνες και μάλιστα με όνομα κι επώνυμο για το ποιοι και γιατί άφησαν την χώρα με “κατεβασμένα τα παντελόνια”… Τ’ αστεία τέλειωσαν εξαιτίας της κρίσης που απαιτεί λύσεις και αποφάσεις κι όχι λογικές “άστο για τον επόμενο” οι οποίες ασφαλώς και θα διερευνηθούν .

Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ασχοληθούμε με τις φήμες και τα …κουτσομπολιά αλλά αναμένουμε μια πειστική απάντηση από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για την υπόθεση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας. Δεν τα χρειαζόμαστε; Δεν θεωρούμε πλέον συμφέρουσα την λύση που η κυβέρνηση Σαμαρά έχει εγκρίνει με απόφασεις ΚΥΣΕΑ και κατακυρωτικές αποφάσεις; Ποιος και γιατί προσπαθεί με νύχια και δόντια να την αλλάξει; Υπάρχει άλλη πιο συμφέρουσα λύση; Ποια είναι και γιατί θεωρείται πιο συμφέρουσα; Κινδυνεύει με κλείσιμο ή όχι η ΕΑΒ ; Κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο 1400 οικογένειες ναι ή όχι. Αναμένουμε απαντήσεις από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, η οποία μέχρι τις εκλογές έχει υποχρέωση να διοικεί την Εθνική Άμυνας της χώρας.Η προεκλογική περίοδος δεν βάζει …στο ψυγείο τα συμφέροντα της χώρας;

Η κρίση υποτίθεται ότι θα έπρεπε να μας κάνει πιο σοβαρούς και υπεύθυνους . Αντιθέτως διαπιστώνουμε ότι η ελφρότητα περισσεύει. Δυστυχώς όμως οι ημέρες που διανύουμε δεν επιτρέπουν ελαφρότητα, απαιτούν σοβαρότητα.

Ελπίζουμε ότι την νύφη δεν θα την πληρώσει η ΕΑΒ . Αν και πολύ φοβόμαστε ότι εκεί θα καταλήξουμε. Κι αν αυτό συμβεί μην βγουν να πουν ότι έφταιγε… ο ΣΥΡΙΖΑ!