Thales: Η γαλλική εισαγγελία ερευνά υπόθεση δωροδοκίας για τον εκσυγχρονισμό των Mirage 2000 της ινδικής ΠΑ

Η αμυντική εταιρεία Thales SA βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες για δωροδοκία, σχετικά με το συμβόλαιο αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κέρδισε για τον εκσυγχρονισμό του στόλου των αεροσκαφών Dassault Mirage 2000 της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η οικονομική εισαγγελία της Γαλλίας έχει ξεκινήσει ήδη προκαταρκτική έρευνα για τους ισχυρισμούς του Sanjay Bhandari, ο οποίος είπε σε μια δικαστική υπόθεση ότι χρησίμευσε ως μεσάζων για να βοηθήσει την Thales να κερδίσει το συμβόλαιο. Η υπόθεση επικεντρώνεται στο εάν οι πληρωμές στον Bhandari ήταν «κρυφές δωροδοκίες».

Η Thales δεν ανακρίθηκε ποτέ από τους εισαγγελείς για το θέμα, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Η Thales «αμφισβητεί έντονα» τους ισχυρισμούς σχετικά με υποτιθέμενες πληρωμές που έγιναν από την εταιρεία σε σχέση με το έργο.

Οι μετοχές της Thales και της Dassault, που είναι η κατασκευάστρια εταιρεία των Mirage 2000 υποχώρησαν σήμερα στη Γαλλία.

Σύμφωνα με την αναφορά του γαλλικού μέσου France Info, η υπόθεση ξεκίνησε καθώς ο Bhandari μήνυσε τη Thales για να πάρει κάποια χρήματα που υποστηρίζει ότι του χρωστούσε ακόμα η εταιρεία, καθώς τη βοήθησε να κερδίσει το συμβόλαιο με την ινδική ΠΑ.

«Η Thales δεν είχε συμβόλαιο με τον Bhandari ή τις εταιρείες του σε σχέση με αυτό το έργο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Πηγή: BNN Bloomberg / Φωτογραφία αρχείου Reuters