«Θέλουμε περισσότερα Leopard και επιπλέον 60 Marder από την Γερμανία» λέει ο Ουκρανός ΑνΥΠΕΞ

Μετά τις πρώτες απώλειες σε άρματα μάχης τύπου Leopard και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης τύπου Bradley που υπέστη ο ουκρανικός στρατός προ ολίγων ημερών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Αντρίι Μέλνικ εξέφρασε την επιθυμία της χώρας του να προμηθευτεί περισσότερα τανκς από την Γερμανία.

«Ο ουκρανικός στρατός χρειάζεται απεγνωσμένα πολλά περισσότερα δυτικά άρματα μάχης, οχήματα μάχης πεζικού και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα. Κάθε Leopard 2 αξίζει κυριολεκτικά το βάρος του σε χρυσό για μια αποφασιστική επίθεση», είπε ο Μέλνικ, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει πρέσβης της Ουκρανίας στη Γερμανία.

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι ο γερμανικός Στρατός Ξηράς έχει την ικανότητα και είναι σε θέση να προμηθεύσει τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις με περισσότερα άρματα μάχης τύπου Leopard από αυτά που ήδη έχουν παραδοθεί, από ένα απόθεμα που υπολογίζεται σε συνολικά 300 τανκς.

Επίσης, πρόσθεσε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να δώσει τα τριπλάσια άρματα μάχης δίχως να τεθεί σε κίνδυνο η ικανότητα της Γερμανίας να αμυνθεί, ενώ στη συνέχεια ζήτησε την παράδοση επιπλέον 60 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης τύπου Marder.

Δείτε σχετικό thread για τις πρώτες απώλειες ουκρανικών αρμάτων μάχης:

Φωτογραφία Reuters