THOR: Το όπλο «αποκάλυψη» της USAF για τα εχθρικά drones [pics]

Το Εργαστήριο Έρευνας της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας αποκάλυψε πρόσφατα νέες πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη ενός νέου προηγμένου όπλου υψηλής ισχύος που θα στοχεύει τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που απειλούν τις αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Όπως ανέφερε το AFRL με ανάρτησή του στο Twitter, το νέο αυτό όπλο ονομάζεται «THOR» και θα στοχεύει τα εχθρικά μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα.

Το όνομα αν και θυμίζει τον περίφημο θεό των κεραυνών και της αστραπής στην σκανδιναβική μυθολογία, εντούτοις προέρχεται από τα αρχικά του «Tactical High-Power Operational Responder».

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Εργαστηρίου της USAF δήλωσε ότι «το THOR είναι ουσιαστικά μια πηγή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας μεγάλης ισχύος που προορίζεται για την αντιμετώπιση και την αποτελεσματική εξουδετέρωση των εχθρικών drones».

Τα χαρακτηριστικά του 

Αξίζει να σημειωθεί , ότι το σύστημα «THOR» έχει ήδη κατασκευαστεί αλλά και έχει «περάσει» μια σειρά  δοκιμών, όπου κατάφερε να εμπλακεί επιτυχώς με πολλαπλούς στόχους, ενώ δρομολογούνται νέες δοκιμές με μεγαλύτερο αριθμό «εχθρικών απειλών».

Το σύστημα «THOR» μπορεί να αποθηκευτεί και να μεταφερθεί εύκολα μέσα σε ένα αεροσκάφος C-130, ενώ χρειάζεται τρεις ώρες προκειμένου να ρυθμιστεί καταλλήλως και να χρησιμοποιηθεί στο πεδίο επιχειρήσεων, ενώ δεν απαιτεί ιδιαίτερη εκπαίδευση από τους χρήστες του.

Η τεχνολογία, η οποία κοστίζει περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη, χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά κύματα υψηλής ισχύος σε καταστάσεις ηλεκτρονικού πολέμου, όπου απενεργοποιεί τα ηλεκτρονικά συστήματα των εχθρικών drones.

Δείτε την ανάρτηση:

Πηγή: Defence Blog / Φωτογραφία Reuters