Τι «πασάρει» στον Ήσυχο το υπουργείο Οικονομικών

ΕΛΒΟ και ΕΑΒ θα περάσουν στις αρμοδιότητες του ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου. Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης, που θέλει αυτές οι δύο εταιρείες να ελέγχονται απόλυτα από το ΥΠΕΘΑ και να μην έχει τον πρώτο λόγο το υπουργειο Οικονομικών.

Στο επιτελείο του ΑΝΥΕΘΑ δεν έχουν ενθουσιαστεί μ΄ αυτή τη προοπτική. Το μεγάλο θέμα πλέον δεν ειναι η ΕΑΒ ,η οποία μετά από την υπογραφή του προγράμματος P-3 Orion παίρνει βαθειά ανάσα κι έχει “αγοράσει” χρόνο επτά ετών τουλάχιστον ,αλλά η ΕΛΒΟ . Για την οποία υπάρχει “σιγή ασυρμάτου”.

Προτάσεις και για την ΕΛΒΟ υπάρχουν. Λόγω των πολιτικών εξελίξεων δεν υπήρχε κανείς να τις συζητήσει. Ελπίζουμε ότι τώρα που εκλογες έγιναν και κυβερνηση υπαρχει, θα γινουν τουλάχιστον συζητήσεις για την τύχη της. Ο Ήσυχος θα έχει πολύ δουλειά.

Κάτι μας λέει βέβαια ότι αυτές τις ημέρες που ο Καμμένος θα βρίσκεται στη Μόσχα κάποιοι θα σπεύσουν να μας επαναφέρουν την πρόταση της προμήθειας ρωσικών τεθωρακισμένων BMP. Δεν υπάρχει θέμα και πρέπει να επισημάνουμε σ΄όσους ετοιμάζονται ότι ο Πάνος Καμμένος πάει πολύ “διαβασένος” στην Μόσχα.