Τι περνάει η κυβέρνηση στην Βουλή για τις μίζες στις Ένοπλες Δυνάμεις

Αυστηρή τιμωρία για τους μιζαδόρους στον τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων εξαγγέλλει η Κυβέρνηση.Βέβαια το πρόβλημά μας δεν ήταν ποτέ οι νόμοι . Είχαμε πολλούς. Κανένας ποτέ δεν εφαρμόστηκε.
 
Τροπολογία με την οποία θα τιμωρούνται αυστηρά όσοι λαμβάνουν μίζες για συμβάσεις προμήθειας ή υλικού ή υπηρεσιών προανήγγειλε ο υφυπουργός Εθνικής άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Μιλώντας στο Γ΄ θερινό τμήμα της Βουλής ο κ. Λαμπρόπουλος διευκρίνισε πως η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα και μεταξύ άλλων θα προβλέπει πως θα «θεσμοθετείται ειδική ποινική ρήτρα διαφθοράς, ισόποση με το 40πλάσιο της αξίας παράνομων πληρωμών, χορηγήσεων ή ανταλλαγμάτων που έχουν δοθεί σε στελέχη του υπουργείου Άμυνας για τη σύναψη συμβάσεων προμήθειας υλικού ή υπηρεσιών, επί ζημία του δημοσίου συμφέροντος».
Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνα θα προβλεφθεί επίσης ότι δύο φορές το χρόνο θα κατατίθεται αναλυτική κατάσταση στη Βουλή για την πορεία των συμβάσεων αντισταθμιστικών ωφελημάτων. Επίσης,  το σύνολο των συμβάσεων για υλοποίηση αντισταθμιστικών ωφελημάτων θα αποστέλλεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ σε Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων κι όχι μόνο ψηφίζεται στη Βουλή


«Θέλω 200 χιλιάδες να σας λύσω το θέμα»! Εκβιασμός για μίζα – Αποκαλυπτικά έγγραφα