Τι θα πάρει ο Γάλλος υπουργός Άμυνας από τον Παναγιωτόπουλο – Γιατί συνεδρίασαν οι ναύαρχοι

Δέκα μέρες μετά την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ έρχεται στην Ελλάδα ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας  Jean-Yves Le Drian. Και μόλις λίγες ώρες πριν από την άφιξή του στην Αθήνα, έβαλαν το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει ώστε να λάβει απόφαση στην οποία θα «επικαιροποιεί» παλαιότερη απόφασή του και θα αφήνει ανοιχτό το θέμα του «λίζινγκ» φρεγατών.

Αυτή την απόφαση θα πάρει από τον Παναγιωτόπουλο ο Γάλλος υπουργός Άμυνας,ο οποίος λογικά στις αποσκευές του  θα έχει ένα σχέδιο για το πως εννοούν οι Γάλλοι την πρόταση για “ενοικίαση” δύο φρεγατών στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Το ερώτημα είναι αν και ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι έτοιμος να πει τι ακριβώς θέλει η Ελλάδα απ΄ αυτή την υπόθεση. Η απάντηση είναι προφανώς αρνητική και γι΄ αυτό από την συνάντηση των δύο υπουργών δεν φαίνεται να προκύπτουν οριστικές αποφάσεις για το “πως,πότε” και κυρίως “με τι κόστος” θα γίνει η “ενοικίαση”. Γιατί αν οι αριθμοί που γράφονται και λέγονται -και προφανώς κάποιοι κοντά στον ΥΕΘΑ τους διαρρέουν- έχουν έστω και δόση αλήθειας, τότε ποια είναι η διαφορά με την αγορά των φρεγατών.

Πριν απ΄όλα αυτά βέβαια ,πρέπει να να απαντήσει συγκεκριμένα η κυβέρνηση κι όχι με υπεκφυγές αν έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα και αναγακαία για να προχωρήσει η υπόθεση των Fremm, αν πρέπει να προχωρήσει. 

Ποια είναι αυτά που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση ,για να μην αντιμετωπίσει άλλου είδους προβλήματα; Το Onalert τα είχε αναδείξει και μπορείτε να τα διαβάσετε ΕΔΩ. 

Συμπερασματικά ένα είναι βέβαιο, ότι θα πάρει ο Γάλλος υπουργός Άμυνας: διαβεβαιώσεις.  Είναι οι μόνες που δεν κοστίζουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφοδρότατη επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για τις περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα ΣΑ


Παπούλιας: «Δεν έχεις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν έχεις τίποτα»


Η επικίνδυνη «εξοπλιστική έπαρση» των πολιτικών μας