Το νέο αντιαρματικό CORNET που έφτιαξαν οι Ρώσοι

Το νέο  μοντέλο του αντιαρματικού συστήματος Cornet, την προηγούμενη έκδοση του οποίου έχουν στο οπλοστάσιό τους οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, κατασκεύασαν οι Ρώσοι σε εργοστάσιο στην Τούλα, μια ρωσική πόλη που βρίσκεται κοντά στη Μόσχα. 

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του – το Cornet-E (εξαγωγικό μοντέλο) που είναι καλά γνωστό εδώ στον Ελληνικό Στρατό Ξηράς –  το νέο σύστημα μπορεί να βάλει ακόμα και σε εναέριους στόχους, μεταδίδει η Φωνή της Ρωσίας. Μάλιστα, το νέο μοντέλο είναι ικανό να παρακολουθεί δυο στόχους ταυτόχρονα και αν χρειαστεί να χτυπήσει τον κάθε ένα απ’ αυτούς με βολή από δύο πυραύλους, σύμφωνα με τον κ. Ολέγκ Γιάστρεμποφ, σχεδιαστή του αντιαρματικού πυραυλικού συστήματος Cornet.

<< Στο σύστημα αυτό έχει χρησιμοποιηθεί η αρχή του αυτοματισμού. Το καθήκον του χειριστή συνίσταται μόνο στον εντοπισμό του στόχου και μετά απ’αυτό στην ουσία δεν παρεμβαίνει πλέον στη λειτουργία του συστήματος>>, είπε.

 
Η παρακολούθηση του τεχνικού εξοπλισμού του εχθρού πραγματοποιείται ταυτόχρονα από μερικά συστήματα που επιτρέπουν στο χειριστή να εντοπίσει τα τεθωρακισμένα οχήματα του εχθρού σε απόσταση 10 χιλιομέτρων οποιαδήποτε ώρα του ημερονυχτίου και υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, υποστηρίζεται. Δεν τελειώνουν ‘ομως εδώ οι ικανότητες του Cornet τις οποίες θα μπορούσαν να ζηλέψουν ακόμα και οι φανταστικοί υπερήρωες, μεταδίδει η Φωνή της Ρωσίας. <<Κατά τη διάρκεια των δοκιμών εκστρατείας το Cornet απέδειξε ότι μπορεί να πάρει υπό τον έλεγχό του τόσο το έδαφος, όσο και τον αέρα>> παρατήρησε ο κ. Ίγκορ Τσερνοσβίτοφ, σχεδιαστής του νέου αντιαρματικού πυραυλικού συστήματος.
 
Τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη, τα ελικόπτερα, ακόμη και τα ταχυκίνητα αεροσκάφη κάθετης εφόρμησης μπορεί να παρακολουθούνται και να εξολοθρεύονται από το σύστημα μας  το είδαμε αυτό κατά τη διάρκεια των δοκιμών του>>,είπε.

Για αυτό το σκοπό το νέο σύστημα είναι εφοδιασμένο με πυραύλους δύο τύπων – αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς. Ο εκτοξευτής του μπορεί να χτυπήσει 8 στόχους και στη συνέχεια να επαναεφοδιαστεί – ανάμεσα στα πυρομαχικά του έχει ακόμα 8 κοντέινερ με πυραύλους.
Και  καταλήγει το άρθρο:Το νέο πυραυλικό σύστημα είναι καθολικό. Σήμερα ήδη μπορεί να τοποθετηθεί στα τεθωρακισμένα οχήματα παντός εδάφους Tiger . Το Cornet είναι δυνατό να τοποθετηθεί επίσης και σε τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και οχήματα μάχης πεζικού. Σ’ αυτές τις μαχητικές πλατφόρμες τα πυρομαχικά του αυξάνονται και το Cornet εφοδιάζεται επίσης και με το σύστημα αυτόματης επαναφόρτωσης.
 

Διαβάστε ακόμη:

Όταν το άρμα μάχης γίνεται «υποβρύχιο» – Δείτε το ρωσικό Τ- 90


ΣΥΡΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ: ipad χρησιμοποιούν οι Ειδικές Δυνάμεις!