TOLUN: Επιτυχημένη δοκιμή των νέων τουρκικών κατευθυνόμενων πυρομαχικών ακριβείας [vid]

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία συνεχίζει την ανάπτυξη και κατασκευή νέων οπλικών συστημάτων για την ενίσχυση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και με γνώμονα την προοπτική εξαγωγών σε τρίτες χώρες, με την Aselsan να παρουσιάζει την επιτυχημένη δοκιμή των κατευθυνόμενων πυρομαχικών τύπου TOLUN.

Ειδικότερα, η δοκιμή περιελάμβανε ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 εξοπλισμένο με την πλατφόρμα τύπου Smart Pneumatic Quad Rack «SADAK-4T» από το οποίο εκτοξεύθηκαν τέσσερις κατευθυνόμενες βόμβες ακριβείας τύπου TOLUN, οι οποίες έπληξαν με επιτυχία τέσσερις διαφορετικούς στόχους από απόσταση 30 χιλιομέτρων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα νέα τουρκικά κατευθυνόμενα πυρομαχικά ακριβείας τύπου TOLUN μπορούν να καταστρέψουν στρατηγικής σημασίας στόχους ακόμα και αν έχουν ισχυρή προστασία και θωράκιση, χάρη στην πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας που ενσωματώνουν. Το γεγονός ότι μπορούν να αφεθούν από ην πλατφόρμα τύπου «SADAT-4T» επιτρέπει στα τουρκικά αεροσκάφη να εξοπλίζονται με έως και 8 βόμβες και να καταστρέψουν ισάριθμους εχθρικούς στόχους.

Φωτογραφία από Aselsan