Θάνατος Καμπούρογλου:ο «Τζορτζ TOR» ήταν πάντα ένα μυστήριο

Ο θάνατος του Βλάση Καμπούρογλου, που αποδίδεται σε αυτοκτονία, στερεί τις αρχές που διερευνούν την υπόθεση των TOR M1 από ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ της αγοράς αυτών των οπλικών συστημάτων.

Ο Καμπούρογλου που εμπλεκόταν στην εταιρεία Drumilan είχε καταθέσει το 2004 στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής η οποια ως γνωστόν δεν είχε βρει τίποτα μεμπτό σ΄ αυτη την υπόθεση.

Η υπόθεση είχε να κάνει με 20.000.000 ευρώ τα οποία έπρεπε να επιστραφούν στην ελληνική πλευρά ως αντισταθμαστικά ωφέλη.

Τα ίχνη του Β.Καμπούρογλου είχαν εξαφανιστεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλη κι όλη μία φωτογραφία του κυκλοφορεί κι αυτή αρκετά παλιά. Κανείς δεν ήξερε που βρίσκεται και τι κάνει αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Καμπούρογλου βρισκόταν συχνά στην Ελλάδα και ειδικά στην Ιθάκη όπου είχε σπίτι. Κάποιος ή κάποιοι όμως φρόντιζαν να είναι “προστατευμένος” από τα φώτα της δημοσιοτητας.

Ήδη ακούγονται πολλά. Κανείς δεν ξέρει πως και γιατί βρέθηκε στη Τζακάρτα. Και ελάχιστοι έχουν πειστεί ότι ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία. Η αστυνομία έτσι κι αλλιώς ακόμη δεν έχει επισήμως ανακοινώσει τα αίτια του θανάτου του.

Η δολοφονία δύο Ρώσων που έψαξαν την υπόθεση TOR M1 είναι λογικο να προκαλεί διάφορα σενάρια.