Τουρκία: Ποιο εμπάργκο…κάνει «χρυσές δουλειές» με στρατιωτικά οχήματα στην Ουγγαρία [pics]

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών και των διαπραγματεύσεων για την επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία, έπειτα από τις προκλητικές και παραβατικές ενέργειές της σε ανατολική Μεσόγειο, Κατεχόμενα και Αιγαίο, διαμορφώθηκαν κάποια «μπλοκ» ευρωπαϊκών κρατών που δεν ήταν διατεθειμένα να προχωρήσουν σε μέτρα κατά της Άγκυρας, μεταξύ αυτών και η Ουγγαρία.

Τα συμφέροντα των κρατών αυτών αντικατοπτρίζονται, μεταξύ άλλων και σε συμφωνίες προμηθειών στρατιωτικών υλικών και εξοπλισμού, που έχουν συνάψει με την Τουρκία και κατ’ επέκταση δεν επρόκειτο να ψηφίσουν οποιοδήποτε εμπάργκο ή κυρώσεις εναντίον της.

Αυτό αποδεικνύει και η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ουγγαρίας, όπου παρουσίασε την απόκτηση τεθωρακισμένων οχημάτων 4×4, τα οποία κατασκευάζει η τουρκική εταιρεία Nurol Makina, ενώ δημοσιεύτηκαν και φωτογραφίες από την παραλαβή τους.

Ειδικότερα, η προμήθεια αυτή βασίζεται σε συμφωνία του Υπουργείου Άμυνας της Ουγγαρίας με την τουρκική Nurol Makina, που προβλέπει την παράδοση 40 τεθωρακισμένων οχημάτων 4×4 τύπου Gidran. Τα οχήματα αυτά διαθέτουν κινητήρα ντίζελ, έχουν πλήρως ανεξάρτητο σύστημα ανάρτησης και έχουν ενσωματωμένες πλατφόρμες για τη χρήση οπλικών συστημάτων όπως πολυβόλα 7,62 ή 12,7 χιλιοστών καθώς και αυτόματο εκτοξευτή χειροβομβίδων.

Δείτε φωτογραφίες:

Με πληροφορίες από: Defence Blog / Φωτογραφίες Υπουργείο Άμυνας Ουγγαρίας