Τσίπρας πάει Πεκίνο και συζητά με τη Βραζιιλία για την ΕΑΒ

Πάει Πεκίνο ο Τσίπρας που δέχτηκε τα συγχαρητήρια του, για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, από τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ. Ο Κινέζος ηγέτης προσκάλεσε τον Ελληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Πεκίνο.

Ο Κινέζος πρόεδρος και ο Ελληνας πρωθυπουργός συμφώνησαν να ενδυναμώσουν και να διευρύνουν τη συνεργασία των δύο χωρών.
Κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι τόσο ο κ. Σι, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισαν την στρατηγική σημασία της ελληνοκινεζικής συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων, του εμπορίου, του τουρισμού, της ναυτιλίας και των μεταφορών, καθώς και στον πολιτιστικό τομέα.

Όμως ο κ. Τσίπρας είχε μια συνάντηση που ίσως να έχει σημασία για την ΕΑΒ . Συναντήθηκε με την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ.
Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση, αντικείμενο της συζήτησης με την κ. Ρούσεφ ήταν η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βραζιλία, ιδιαίτερα στον αγροτοδιατροφικό τομέα, την αεροναυπηγική βιομηχανία και την ενέργεια.

Τι σχέση έχει η αεροναυπηγική βιομηχανία; Η Βραζιλία στην οποία κατασκευάζονται τα αεροσκάφη EBRAER, έχει δείξει ενδιαφέρον για τις δυνατότητες που έχει η ΕΑΒ σε τεχνική υποστήριξη. Και είναι πραγματικά μεγάλες. Τον δρόμο είχε ανοίξει στο ταξίδι του στη Βραζιιλία ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος.