Tu-22M3: Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε «ανανεωμένα» στρατηγικά βομβαρδιστικά

Η ρωσική αμυντική εταιρεία Tupolev Aircraft Company παρέδωσε μια παρτίδα βομβαρδιστικών αεροσκαφών τύπου Tu-22M3 στις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις μετά από επισκευές στο πλαίσιο του σχεδίου αμυντικών προμηθειών, ανέφερε σήμερα το γραφείο Τύπου της θυγατρικής εταιρείας UAC.

«Η εταιρεία αεροσκαφών Tupolev παρέδωσε το πιο πρόσφατο βομβαρδιστικό πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Tu-22M3 στην αεροπορία της Ρωσίας για λειτουργία μετά από επισκευές στο πλαίσιο του σχεδίου αμυντικών προμηθειών», ανέφερε η ανακοίνωση.

Οι ειδικοί πραγματοποίησαν εργασίες συντήρησης στο βομβαρδιστικό και πραγματοποίησαν επιτυχώς επιχειρησιακές δοκιμές. Αφού πραγματοποιήθηκε και η δοκιμαστική πτήση με επιτυχία, το αεροσκάφος παραδόθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το Tu-22M3 είναι ένα βομβαρδιστικό πολλαπλών ρόλων μεταφοράς πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς σχεδιασμένο να εμπλέκει επίγειους και ναυτικούς στόχους από μεγάλο, μεσαίο και χαμηλό υψόμετρο. Το βομβαρδιστικό μπήκε σε υπηρεσία το 1989. Συνολικά, η ρωσική εταιρεία έχει κατασκευάσει περίπου 500 βομβαρδιστικά Tu-22M διαφόρων τροποποιήσεων.

Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tupolev τύπου Tu-22M3 πραγματοποιούν πυραυλικές επιθέσεις ακριβείας στην Ουκρανία, από την αρχή του πολέμου, χρησιμοποιώντας τα νέα και προηγμένα βλήματα cruise Kh-32, τα οποία έχουν αποκτήσει τον χαρακτηρισμό «carrier killers».

Πηγή: TASS / Φωτογραφία αρχείου