U.S Navy: Σε κομβικό σημείο η κατασκευή του νέου αμερικανικού αεροπλανοφόρου[pics]

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ (U.S Navy) μετράει αντίστροφα για  την επιχειρησιακή ανάπτυξη του ολοκαίνουριου και εξαιρετικά τεχνολογικά προηγμένου αεροπλανοφόρου USS John F. Kennedy, το οποίο βρίσκεται σε κομβικό σημείο στο χρονοδιάγραμμα κατασκευής του.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες το πιο εξελιγμένο αμερικανικό αεροπλανοφόρο βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην καθέλκυσή του, καθώς τοποθετήθηκε το κατάστρωμα πτήσεων στο οποίο θα «φιλοξενούνται» οι αεροπορικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού για την απογείωση και την προσγείωσή τους κατά την εκτέλεση των αποστολών.

Το USS John F. Kennedy (CVN-79) είναι το δεύτερο αεροπλανοφόρο  κατηγορίας Gerald R. Ford που κατασκευάστηκε για το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών (U.S Navy), το οποίο αυτή την στιγμή βρίσκεται υπό κατασκευή και προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία το 2020.

Αξίζει να σημειωθεί πως περισσότεροι από 3.200 ναυπηγοί και 2.000 προμηθευτές από όλη τη χώρα υποστηρίζουν την κατασκευή του νέου αεροπλανοφόρου John F. Kennedy, το οποίο θα χρησιμοποιεί σύστημα πρόωσης με πυρηνική ενέργεια, ενώ  βρίσκεται στα αρχικά στάδια του προγράμματος δοκιμών του και είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το τελευταίο τρίμηνο του 2019.

Δείτε βίντεο:

Πληροφορίες από: Defence Blog/ Φωτογραφία αρχείου Reuters