US Army: Εξοπλίζει τα τεθωρακισμένα Stryker και Bradley με νέους αντιρματικούς πυραύλους TOW

Η Raytheon έκλεσει συμβόλαιο ύψους 323 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή αντιαρματικών πυραύλων TOW 2Β, με οπτική παρακολούθηση και ασύρματα καθοδηγούμενους για τον αμερικανικό στρατό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν σε διάφορες τεθωρακισμένες πλατφόρμες του στρατού, συμπεριλαμβανομένων των High-Mobility Multipurpose Wheeled, Stryker και των οχημάτων μάχης Bradley.

Οι εργασίες για τη σύμβαση θα πραγματοποιηθούν στην Αριζόνα και οι πύραυλοι αναμένεται να παραδοθούν έως τον Σεπτέμβριο του 2026.

Ο αντιαρματικός πύραυλος TOW της Raytheon χρησιμοποιεί μια μονόδρομη ραδιοσυχνότητα για να συνδέσει τον εκτοξευτή του με τον πύραυλο. Οι χειριστές χρησιμοποιούν τηλεσκοπικό στόχαστρο για ακριβέστερη ανίχνευση στόχων και χτυπήματα.

Το όπλο είναι εφοδιασμένο με δύο κεφαλές που εκρήγνυνται ταυτόχρονα: η μία δείχνει ευθεία, ενώ η άλλη ελαφρώς μετατοπισμένη για αυξημένη πιθανότητα χτυπήματος.

Είναι επίσης εξοπλισμένο με έναν αισθητήρα στόχου διπλής λειτουργίας Thales, ο οποίος περιλαμβάνει λέιζερ και μαγνητικό αισθητήρα. Ο αντιαρματικός πύραυλος TOW βρίσκεται σε υπηρεσία με περισσότερες από 40 ένοπλες δυνάμεις σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: The Defense Post