USS Carney: Πώς εξουδετέρωσε πυραύλους και drones των Χούθι με στόχο το Ισραήλ [pics]

Πολλοί αξιωματούχοι άμυνας των ΗΠΑ αναφέρουν τώρα ότι οι αναχαιτίσεις πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα πριν από σχεδόν 2 νύχτες από το USS Carney (DDG-64) ήταν πολύ πιο σημαντικές από ό,τι είχε ειπωθεί προηγουμένως.

Σύμφωνα με τις αναφορές αυτές, το αντιτορπιλικό – κλάσης Arleigh Burke – USS Carney αναχαίτισε τουλάχιστον 4 πυραύλους Cruise και 15 drones που εκτοξεύθηκαν από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, όλα μέσα σε μια περίοδο 9 ωρών.

Αρχικά είχε μεταδοθεί πως οι πύραυλοι και τα drones των υποστηριζόμενων από το Ιράν ανταρτών Χούθι, στόχευαν το USS Carney, που έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα.

Όπως όμως καταγράφηκε από τα ραντάρ του αντιτορπιλικού, οι «στόχοι» – δηλαδή οι πύραυλοι και τα drones των Χούθι – εντοπίστηκαν να ακολουθούν μια τροχιά παράλληλα με την ακτή της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα και κατευθύνονταν ξεκάθαρα προς το Ισραήλ.

Ο 5ος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα πολλές εικόνες από το αντιτορπιλικό USS Carney (DDG-64) στην Ερυθρά Θάλασσα, που δείχνουν την εκτόξευση των πυραύλων επιφανείας-αέρος RIM-66M προκειμένου να αναχαιτίσουν τους πυραύλους Cruise και τα drones που εκτοξεύτηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από τους Χούθι.