Β-2: Η USAF στέλνει πυρηνικά βομβαρδιστικά στο Ηνωμένο Βασίλειο [vid]

Η USAF στέλνει τα θρυλικά αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-2, με δυνατότητα να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, στο Ηνωμένο Βασίλειο 

Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών (USAF) έστειλε τρία βομβαρδιστικά Β-2, με τη δυνατότητα να φέρουν πυρηνικά όπλα, μαζί με αερομεταφορείς και εξοπλισμό στην Αγγλία, σύμφωνα με ανακοίνωση της στρατιωτικής  Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ (EUCOM).

Το αμερικανικό βομβαρδιστικό

Το stealth βομβαρδιστικό B-2 μπορεί να αναπτυχθεί και να επιχειρήσει παντού και επίσης εκτελεί αποστολές διάρκειας ακόμα και 44 ωρών σε ολόκληρο τον κόσμο από την έδρα του στην αεροπορική βάση Whiteman στο Μιζούρι.

Ο συνδυασμός των επαναστατικών τεχνολογιών που διαθέτει, με την υψηλή αεροδυναμική απόδοση και το μεγάλο ωφέλιμο φορτίο, προσφέρει στο B-2 σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα υπάρχοντα βομβαρδιστικά.

Χάρη στα stealth χαρακτηριστικά του, το B-2 έχει μεγαλύτερη ελευθερία δράσης σε μεγάλα υψόμετρα, αυξάνοντας έτσι την επιχειρησιακή εμβέλειά του, η οποία υπολογίζεται στα 6.000 ναυτικά μίλια ή 9.600 χιλιόμετρα, χωρίς ανεφοδιασμό.

Σύμφωνα με αναφορές, δύο από τα αεροπλάνα έφθασαν πριν από την 1:00 π.μ. (τοπική ώρα) , ενώ το τρίτο αεροσκάφος προσγειώθηκε λίγο αργότερα.

Δεν είναι ακόμη σαφές πόσο χρόνο θα παραμείνουν τα αεροσκάφη στην βρετανική βάση.

Πηγή: Sputnik / Βίντεο : Gloucestershire Live