V-280 Valor: Διαμαρτύρεται η Sikorsky που ο αμερικανικός στρατός δεν διάλεξε το ελικόπτερο Defiant X

Η Sikorsky υπέβαλε ένσταση στην αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με την απόφαση του αμερικανικού στρατού να αναθέσει σύμβαση για το ελικόπτερο επόμενης γενιάς V-280 Valor της Textron’s Bell.

Η θυγατρική εταιρεία της Lockheed Martin επιδιώκει μια αναθεώρηση της σύμβασης ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανατέθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου, στην οποία το V-280 Valor της Bell επιλέχθηκε έναντι του Defiant X της Sikorsky και της Boeing για το πρόγραμμα Future Long-Range Assault Aircraft (FLRAA).

«Με βάση μια ενδελεχή εξέταση των πληροφοριών και των σχολίων που παρέχονται από τον Στρατό, η Lockheed Martin Sikorsky, εκ μέρους της Team DEFIANT, αμφισβητεί την απόφαση για το FLRAA», ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας.

Το ελικόπτερο V-280 Valor

«Τα δεδομένα και οι συζητήσεις μας κάνουν να πιστεύουμε ότι οι προτάσεις δεν αξιολογήθηκαν με συνέπεια για να προσφέρουν την καλύτερη αξία προς το συμφέρον του Στρατού, των Στρατιωτών μας και των Αμερικανών φορολογουμένων».

«Η κρίσιμη σημασία της αποστολής FLRAA για τον Στρατό και το έθνος μας απαιτεί την πιο ικανή, οικονομικά προσιτή και χαμηλότερου κινδύνου λύση. Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι το Defiant X είναι το μετασχηματιστικό αεροσκάφος που χρειάζεται ο Στρατός για να ολοκληρώσει τις περίπλοκες αποστολές του σήμερα και στο μέλλον».

Το πρόγραμμα FLRAA

Η απόφαση για τη διαμαρτυρία της Sikorsky αναμένεται εντός 100 ημερών από την ημερομηνία κατάθεσης, σύμφωνα με τον κανονισμό του Γραφείου Λογοδοσίας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα FLRAA, που ξεκίνησε το 2019, θα αντικαταστήσει 2.000 ελικόπτερα UH-60 Black Hawk και 1.200 ελικόπτερα AH-64 Apache του αμερικανικού στρατού.

«Ο νέος στόλος θα εκτελεί αποστολές επίθεσης και θα βοηθά τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν σε αποκεντρωμένες και εκτεταμένες αποστάσεις για να διασφαλίσει την επιτυχία της αποστολής μέσω τακτικών ελιγμών σε επιχειρησιακές και στρατηγικές αποστάσεις».

«Είμαστε δεσμευμένοι να εξοπλίσουμε την πρώτη μονάδα του Στρατού με το μελλοντικό αεροσκάφος επίθεσης μεγάλης εμβέλειας το αργότερο το 2030», δήλωσε ο στρατός κατά τη διάρκεια της πρόσκλησης για το πρόγραμμα.

Μετά την επιλογή του V-280 Valor, ο αμερικανικός στρατός αναμένεται να πραγματοποιήσει δοκιμές πεδίου το 2023.

Πηγή: The Drive / Φωτογραφία αρχείου