V-BAT: Το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ [pic]

Το αμερικανικό ναυτικό ανήγγειλε ότι διεξάγει δοκιμές ενός νέου επαναστατικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, που ονομάζονται V-BAT, στο θάλαμο διακυβέρνησης του πολεμικού πλοίου USNS Spearhead (T-EPF 1).

Το πλοίο Spearhead πλέει στον Ατλαντικό Ωκεανό από την ακτή της Φλόριντα για να πραγματοποιήσει πειράματα στόλου με πολλαπλά μη επανδρωμένα εναέρια και υποθαλάσσια συστήματα, ένα από αυτά είναι και το drone V-BAT.

Ορισμένα από τα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν περιελάμβαναν έλεγχο της λειτουργίας του μη επανδρωμένου αεροσκάφους V-BAT για την παροχή βελτιωμένης ανίχνευσης και παρακολούθησης πιθανών στόχων. Τα συστήματα πρώτα θα χρησιμοποιηθούν ενάντια στους ναρκέμπορους και αν αποδειχθούν ικανά θα μεταβούν σε πεδία μάχης.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, το V-BAT είναι ένα drone μεγάλης αντοχής, τεράστιας εμβέλειας και αρκετά αθόρυβο. Ένας σχεδιασμός με ανεμιστήρα οροφής μεγιστοποιεί την ασφάλεια λειτουργίας με την εξάλειψη των εκτεθειμένων στροφείων. Μπορεί να βρίσκεται στον αέρα έως και οχτώ ώρες.

Το νέο αυτό UAV, συναντήσει τις προσδοκίες των κατασκευαστών, θα φέρει επανάσταση στις λειτουργίες και τις αποστολές των drone θέτοντας τον πήχη εξαιρετικά ψηλά

Εκτός από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, ένα νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος δημιουργείται επίσης από το Στρατό και την Ακτοφυλακή.

Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη πτήση του νέου μη επανδρωμένου αεροσκάφους:

Πηγή: Defence Blog