Βαρβιτσιώτης ρωτά για ΣΔΟΕ και υποβρύχια

Για το αν ολοκληρώθηκε η έρευνα του ΣΔΟΕ και σε ποια δημόσια αρχή υπεβλήθη η πορισματική αναφορά, που αφορά την εμπλοκή συνδικαλιστών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην υπόθεση με τις προμήθειες των υποβρυχίων, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ο Βουλευτής ΝΔ της Β’ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Όπως αναφέρει ο κος Βαρβιτσιώτης, στο φύλλο της 28-2-2011 της εφημερίδας Real News δημοσιεύθηκε αποκαλυπτικό άρθρο, σύμφωνα με το οποίο «στις τσέπες μεγαλοσυνδικαλιστών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά κατέληξε ένα μεγάλο μέρος από τις αμαρτωλές προμήθειες της υπόθεσης με τα υποβρύχια…».

Μάλιστα αναφέρει ότι η αποκάλυψη αυτή επιβεβαιώθηκε πλήρως λίγο αργότερα. Ήταν όταν και «περιήλθαν σε γνώση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, που συγκροτήθηκε για την διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων, σχετικά με την προμήθεια των υποβρυχίων τύπου 214, μεταφρασμένα πρακτικά της δικογραφίας, που είχε σχηματιστεί από την εισαγγελία του Μονάχου, αλλά και από καταθέσεις στην επιτροπή αυτή ελεγκτικών οργάνων του ΣΔΟΕ, που ερευνούσαν τότε την υπόθεση», σημειώνει συγκεκριμένα.

«Το σχετικό ολοκληρωμένο πόρισμα του ΣΔΟΕ, ως προς το συγκεκριμένο μέρος καταμερισμού ευθυνών δεν υπεβλήθη ποτέ στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, λόγω της ολοκληρώσεως των εργασιών της τον Αύγουστο 2011» , τονίζει ο κος Βαρβιτσιώτης.

Παράλληλα , όπως συμπληρώνει, «αιτείται η κατάθεση στην Βουλή και της σχετικής πορισματικής αναφοράς».