Βόρεια Κορέα: Η εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων ήταν άσκηση για «τακτικό πυρηνικό πλήγμα»

Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε πως προχώρησε στην εκτόξευση δυο βαλλιστικών πυραύλων μικρής εμβέλειας, εξηγώντας πως έκανε άσκηση για «πλήγμα με τακτικά πυρηνικά όπλα», σε αντίδραση στα κοινά γυμνάσια των στρατών των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Οι πύραυλοι, την εκτόξευση των οποίων ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας, βλήθηκαν χθες στο πλαίσιο άσκησης για «πλήγμα με τακτικά πυρηνικά όπλα που [θα] είχε σκοπό να καταστραφούν ολοσχερώς τα κυριότερα κέντρα διοίκησης και οι αεροπορικές βάσεις» στην άλλη πλευρά των συνόρων, σύμφωνα με το KCNA, η εκπομπή του οποίου παρακολουθείται στενά στη Σεούλ.

Σημειώνεται ότι Νότια Κορέα και ΗΠΑ ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν 11 ημέρες κοινών στρατιωτικών γυμνασίων, τα οποία η Πιονγκγιάνγκ έχει καταγγείλει. Ένα αμερικανικό B-1B πέταξε μαζί με νοτιοκορεατικά αεροσκάφη FA-50 και μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ως μέρος των ασκήσεων Ulchi Freedom Shield, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters