Βουλή: Στα «χαρακώματα» κυβέρνηση – αντιπολίτευση για τη διακρατική με Σ.Αραβία

Στα «χαρακώματα» της επιτροπής εξοπλισμών της Βουλής αντάλλαξαν «πυρά» σήμερα κυβέρνηση-αντιπολίτευση για την διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία. Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης βρέθηκε η γνωμοδότηση επί δύο άλλων διακρατικών συμφωνιών με την Νέα Δημοκρατία να επιμένει στην «κλήτευση» όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση προκειμένουν να δώσουν εξηγήσεις. 

Κατά πληροφορίες ο τομεάρχης άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Κικίλιας φέρεται να υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υποκρίνεται κανείς ότι μπορεί να γίνεται συζήτηση στην Επιτροπή Εξοπλισμών για άλλες συμβάσεις όταν εκκρεμεί ένα θέμα που διερευνά και η Δικαιοσύνη.

Υπενθύμισε δε, σύμφωνα με το www.kathinmerini.gr, το αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κληθούν στις επιτροπές Θεσμών και εξοπλιστικών Προγραμμάτων όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην επίμαχη υπόθεση της Σ.Αραβίας.

Φέρεται να στηλίτευσε την άρνηση της πλειοψηφίας να ικανοποιήσει το σχετικό αίτημα, αποδίδοντας σε αυτήν την στάση την απόφαση της  ΝΔ για πρώτη φορά να δηλώσει «παρών» σε ψηφοφορία για εξοπλιστικά προγράμματα.

Ανάλογη στάση τήρησε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και η ΔΗΣΥ με τον κ. Αθ. Θεοχαρόπουλο να κάνει λόγο για έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Αμυνας, εξαιτίας των όσων λέει και κάνει καθημερινά.

Φέρεται δε να υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος αντί να δίνει απαντήσεις σε μείζονα ερωτήματα, ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Με πληροφορίες από: www.kathimerini.gr