Π.Ξενοκώστας: «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας εξαρτάται πρώτα από εμάς τους Έλληνες»

‘‘Μόνο όταν το Σκοτάδι είναι βαθύ, μπορείς να δεις καθαρά τα Αστέρια’’

Με αυτή τη φράση του Charles Austin Beard έκλεισε την Ομιλία του στην Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΝΕΧ Πάνος Τ. Ξενοκώστας σημειώνοντας επίσης ότι: <<Μην περιμένουμε τις μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα, πρέπει εμείς οι ίδιοι και οι εταιρίες μας να γίνουμε οι μεγάλες επενδύσεις. Ας σταματήσουμε να περιμένουμε τα επενδυτικά θαύματα, ας γίνουμε εμείς ένα..>>.

Η Ομιλία του Πάνου  Ξενοκώστα στη θεματική ενότητα ‘‘Μεγάλες Επιχειρηματικές Ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα’’ εστίασε ουσιαστικά στο Δρόμο της Ανάπτυξης μέσω της τεχνολογικής Καινοτομίας φέρνοντας ως παράδειγμα τη Στρατηγική Ανάπτυξης της ΟΝΕΧ, όπου μέσα σε 7 μόλις έτη έχει πετύχει ουσιώδη ανάπτυξη και υψηλή τεχνογνωσία στους Τομείς της Επιστήμης Υλικών μέσω Νανοτεχνολογίας, Αεροναυπηγικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής. Ανάπτυξη που αποτυπώνεται σε υψηλή εμπορική και ερευνητική δραστηριότητα στο διεθνές περιβάλλον με στόχο για την ερχόμενη πενταετία 2013-2017 την επίτευξη σωρευτικών πωλήσεων 150 Εκατομμυρίων Ευρώ στον Αεροπορικό Τομέα, όπου το 85% αυτών θα είναι εξαγωγές και θα απασχολούνται περισσότερα από 250 άτομα. Αναφορικά με την τεχνογνωσία της ΟΝΕΧ στην Επιστήμη Υλικών, έγινε κάλεσμα για ανάπτυξη συνεργειών με Ελληνικές Βιομηχανίες για την αξιοποίηση της υπάρχουσας τεχνογνωσίας προς την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών για εξαγωγές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 0,5% των πωλήσεων θα διατίθεται για τα προγράμματα Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης της Εταιρείας.

Το 23ο ετήσιο συνέδριο «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – Η μεταρρύθμιση του κράτους, θεμέλιος λίθος για την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη» διοργανώθηκε από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, λαμβάνοντας χώρα στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2012 στο Athenaeum InterContinental Hotel.