Υποβρύχια 214 και ναυπηγεία – Η «βόμβα» του υποναύαρχου Φενέκου στο Onalert ποιον συγκίνησε;

Το ζήτημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων που “σαπίζουν” χωρίς κανείς να μπορεί αν και πότε θα τα παραλάβουμε επανήλθε στην επικαιρότητα με την σκληρότατη αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – Βενιζέλου. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ είχε υπογράψει το 2010 ως ΥΕΘΑ ,την σύμβαση με την οποία τα ναυπηγεία περνούσαν στον Ισκαντάρ Σάφα, στον οποίο παραγγείλαμε άλλα δύο υποβρύχια 214 τα οποία κανείς δεν υποστήριξε ποτέ σοβαρά ότα τα χρειαζόμαστε!

Το θέμα εκείνης της σύμβασης επανέρχεται λοιπόν και είναι μια ευκαιρία να θυμίσουμε σ΄ όσους πιθανόν να έχουν ξαχάσει -λέμε τώρα- όσα συγκλονιστικά είχε αποκαλύψει ο υποναύαρχος ε.α και σήμερα αντιπρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών Στέλιος Φενέκος σε συνέντευξή του στο Onalert.

Τα όσα είπε ήταν αποκαλυπτικά και συγκλονιστικά για το πως εξακουλουθούσε να λειτουργεί το ελληνικό κράτος ακόμη όταν η οικονομική κατάρρευση ήταν γεγονός.

Ο υποναύαρχος Φενέκος αποκάλυψε ότι το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο δεχόταν πιέσεις από το υπουργικό γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου για να ληφθεί απόφαση υπέρ της παραγγελίας δύο ακόμη υποβρυχίων! Η οποία και αποτέλεσε μέρος της συμφωνίας για την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον Ισκαντάρ Σάφα.

Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι οι αντιναύαρχοι αντιδρούσαν. 

“Όταν στο ναυτικό συμβούλιο περνάει η αντίληψη ότι πρέπει να πάρετε απόφαση προς αυτή τη κατεύθυνση γιατί αυτό θέλει ο κ.υπουργός ,αντιλαμβάνεστε τι συνέβαινε…”

Ο κ.Φενέκος διευκρίνισε ότι αναφέρεται στην υπόθεση των υποβρυχίων ,τονίζοντας ότι “υπήρξαν αντιδράσεις από τους ναυάρχους. Εγώ προσωπικά είπα ότι δεν μπορεί να παραγγέλνεις υποβρύχια 1,6 δις και να κόβεις μισθούς και συντάξεις. Μάλιστα σε επόμενες συνεδριάσεις υπήρξαν αντιναύαρχοι που αντέδρασαν σ΄ αυτές τις αποφάσεις και στους τρόπους πληρωμής”.

Δείτε τι είχε πει ο κ.Φενέκος. Ουδείς τον κάλεσε να εξηγήσει τι είχε συμβεί, όπως σε κάθε φυσιολογική χώρα θα είχε γίνει.

 

Διαβάστε ακόμη:

6 «τορπίλες» κατά Βενιζέλου από ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία

«Ναυμαχία» Τσίπρα- Βενιζέλου για ναυπηγεία και υποβρύχια