Υβριδικά ηλεκτροκίνητα οχήματα μάχης Bradley θέλει ο Στρατός των ΗΠΑ

Ο Στρατός Ξηράς των ΗΠΑ σχεδιάζει να ξεκινήσει τον Ιανουάριο μια σειρά δοκιμών, που θα διαρκέσουν όλο το 2022, πάνω στην υβριδική έκδοση του περίφημου τεθωρακισμένου οχήματος μάχης τύπου Bradley, σύμφωνα με όσα δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του U.S Army, αποκαλύπτοντας ότι βρίσκονται υπό ανάπτυξη ήδη δύο υβριδικά πρωτότυπα ηλεκτροκίνητα Bradley

Πρόκειται για μια προσπάθεια του αμερικανικού Στρατού, με εντολή του Πενταγώνου, που θα επηρεάσει το μέλλον περίπου 225.000 τεθωρακισμένων και θα επικεντρώνεται γύρω από τις δυνατότητες των υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων μάχης.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η μετάβαση στην ηλεκτρική ενέργεια θα αυξάνει τη συνολική απόδοση του κινητήρα και θα βελτιώνει την παραγωγή ενέργειας στο εσωτερικό του οχήματος, ενώ παράλληλα θα μειώνει τις εκπομπές αερίων. «Εάν αυτό λειτουργήσει, θα χρησιμοποιήσουμε αυτού του είδους την τεχνολογία και θα την εφαρμόσουμε στα μελλοντικά μας οχήματα» είπε χαρακτηριστικά αξιωματούχος του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης των υβριδικών Bradley

Ο ίδιος τόνισε πως αυτό είναι ένα αναπτυξιακό έργο αξίας 32 εκατομμυρίων, το οποίο έχει αναλάβει η BAE Systems με διάρκεια 1 έτους με στόχο την ενσωμάτωση της τεχνολογίας υβριδικής-ηλεκτρικής κίνησης στα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης αυτού του τύπου και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης του πρώτου υβριδικού Bradley, ενώ το δεύτερο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.

Ένα υβριδικό Bradley θα μπορούσε να προσφέρει στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις τόσο εξοικονόμηση κόστους λειτουργίας όσο και πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης, αφού θα μπορεί να επιχειρεί σε «αθόρυβη λειτουργία» για περίπου έξι ώρες, γεγονός που θα επιτρέπει και την καλύτερη απόδοση των οπλικών του  συστημάτων. Τέλος, βάσει του Defense News, η προσπάθεια ανάπτυξης του υβριδικού πρωτοτύπου Bradley χρηματοδοτείται από ένα πρόγραμμα αξίας 170 εκατομμυρίων δολαρίων, αφιερωμένο στην κατασκευή πρωτοτύπων οχημάτων μάχης.

Με πληροφορίες από: Breaking Defense