Zumwalt: «Τρολάρουν» τις ΗΠΑ για το stealth και…σκουριασμένο αντιτορπιλικό [pics, video]

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες δείχνουν σκουριασμένο το stealth αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Zumwalt», αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, να πλέει στις ακτές της Καλιφόρνια όπου πραγματοποιεί δοκιμές και ασκήσεις, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αρκετούς χρήστες στο Twitter να «τρολάρουν» τους Αμερικανούς.

Το προηγμένο πολεμικό πλοίο καθελκύστηκε το 2016, έχει μέγεθος 190 μέτρα, ενώ διαθέτει ιδιότητες και τεχνολογία «stealth», κάτι όμως που δεν το προστάτευσε από έναν «ορκισμένο εχθρό» των πλοίων σε όλο τον κόσμο, την σκουριά.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα social media δείχνουν τα σκουριασμένα τμήματα στο USS Zumwalt  και όταν δημοσιογράφοι ρώτησαν το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, σχετικά με την εμφάνιση και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το stealth αντιτορπιλικό, το U.S Navy απάντησε πως: «Το σκληρό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούμαστε, υποβαθμίζει τα πλοία μας και οι ναύτες μας εργάζονται σκληρά για να αντιμετωπίσουν τη διάβρωση, ενώ ταυτόχρονα κάνουν τη συντήρηση και την εκπαίδευση του πληρώματος που απαιτείται για τη διατήρηση της πολεμικής ετοιμότητας του ναυτικού μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το The Drive, τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο πλοίο για να του δώσουν τις stealth ιδιότητές του θα έπρεπε να αντέχουν περισσότερο στην διάβρωση. Επιπλέον, το «USS Zumwalt» λειτουργεί μόνο με 175 άτομα πλήρωμα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετό προσωπικό για να ασχοληθεί με την συντήρηση και την αντιμετώπιση της σκουριάς.

«Διχάζει» η εικόνα του αντιτορπιλικού 

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την εμφάνιση του πλοίου. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μια τέτοια εμφάνιση του αντιτορπιλικού είναι «ντροπιαστική» για τις ΗΠΑ και το ναυτικό, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως εφόσον η σκουριά δεν επηρεάζει τις ικανότητες στην μάχη τότε δεν έχει σημασία.

Το «USS Zumwalt» είναι το πρώτο από τα τρία αντιτορπιλικά τύπου «Zumwalt» , τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν το στρατό ξηράς σε επιθέσεις, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούν αποστολές αεράμυνας, ανθυποβρυχιακού πολέμου και επιχειρήσεων εναντίων εχθρικών μονάδων επιφανείας. Το δεύτερο πλοίο ίδιας κατηγορίας είναι το «USS Michael Mansoor», το οποίο καθελκύστηκε το 2019 και υπόκειται σε δοκιμές στο Σαν Ντιέγκο.

Πηγή: RT / Φωτογραφία αρχείου