Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Έκλεψαν τις εντυπώσεις τα άρματα μάχης και τα μαχητικά αεροσκάφη στη Θεσσαλονίκη [vid,pics]

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί, η μεγάλη παρέλαση στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων στην Θεσσαλονίκη, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Το παρών έδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ.Νίκος Δένδιας, εκπροσωπόντας τον πρωθυπουργο Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου παρέλασαν ενώσεις αναπήρων πολέμου, Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με τα σχετικά προγράμματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Πριν την έναρξη της παρέλασης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού. Η πομπή με την πρόεδρο της Δημοκρατίας σταμάτησε δεκάδες μέτρα πριν την εξέδρα των επισήμων και η κ. Σακελλαροπούλου και περπάτησε την απόσταση μέχρι την εξέδρα όπου την υποδέχθηκε ο αρχηγίς ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Τα άρματα μάχης Leopard και Marder «κλέβουν» τα βλέμματα του κοινού στη Θεσσαλονίκη. Την εμφάνισή τους έκαναν και τα μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού, με ελικόπτερα Apache, Kiowa, UH-1H και μαχητικά αεροσκάφη F-16, Spitfire, F-4 Phantom, Mirage και φυσικά τα νέα υπερσύγχρονα μαχητικά Rafale.

Στο τέλος της παρέλασης ο σμηναγός Χρήστος Πάρις Χαρίτος με το μαχητικό αεροσκάφος F-16, μέλος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας έκανε επίδειξη «σκίζοντας» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης. Δείτε εδώ το μήνυμα του πιλότου

Δείτε την παρέλαση:

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την παρέλαση:

Φωτογραφίες EUROKINISSI