Επίδειξη δύναμης Νταβούτογλου στη Θράκη.

Η τριήμερη επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα που σχεδιάζεται να ξεκινήσει την Τρίτη 8 Μαρτίου στην Ελλάδα, φαίνεται οτι θα ξεπεράσει τα όρια της επίσημης επίσκεψης, και θα μετατραπεί σε ξακάθαρη επίδειξη δύναμη της Τουρκίας.
Καθώς μπορεί ο Νταβούτογλου να έρχεται στην Αθήνα, όμως φαίνεται οτι θα μείνει μόλις 24 ώρες εδώ. Θα συναντηθεί με τον Δημήτρη Δρούτσα, θα έχει τις επίσημες τις επαφές του, θα μιλήσει με τούρκους και έλληνες δημοσιογράφους, όμως ο βασικός λόγος της επίσκεψης του είναι η Δυτική Θράκη.
Ο Νταβούτογλου στις 9 Μαρτίου θα πάει με το αεροσκάφος του στη Δυτική Θράκη και θα επισκεφθεί τουλάχιστον 10 χωριά της περιοχής με συνοδεία 20 βουλευτών και τεχνοκρατών που θα έχουν έρθει απο την Άγκυρα. Στο παρελθόν δεν έχει γίνει παρόμοιας έκτασης περιοδεία τούρκου υπουργού στην περιοχή.
Ο Νταβούτογλου με την ενέργεια αυτή θέλει να δείξει οτι η Άγκυρα έχει άμεση επαφή με την μειονότητα της Θράκης. Ο τούρκος υπουργός όμως δεν θα φύγει ούτε την ημέρα αυτή. Θα διανυκτερεύσει στην Καβάλα. Απο εκεί το πρωι της Πέμπτης θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθεί το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ και το μεσημέρι με το υπουργικό του αεροσκάφος θα επιστρέψει στη χώρα του.

Το ερώτημα είναι το εξής: μπορεί η Άγκυρα να ζήτησε αυτό το πρόγραμμα, η ελληνική κυβέρνηση γιατί  δέχθηκε;
 
Πρόκειται για μια επίδειξη δύναμης,την οποία η Αθήνα,άγνωστο γιατί ανέχεται.