Γιατί πρέπει στα ελληνικά κόμματα να συμμετέχουν «Τούρκοι» βουλευτές;Ως εδώ!

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης, έχουν ουσιαστικά ένα μεγάλο πρόβλημα να αντιμετωπίσουν στην καθημερινή τους ζωή. Την προσπάθεια επιβολής του τουρκικού προξενείου στη ζωή τους. Με «βραχίονα» την μειοψηφία των «σκληρών» που δηλώνουν «Τούρκοι» και πηγαινοέρχονται κάθε εβδομάδα στη γειτονική χώρα  για «επαφές», το τουρκικό προξενείο έχει λόγο στις ζωές ανθρώπων που δεν έχουν  και δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με τη Τουρκία. Δεν είναι ανάγκη να είσαι Τούρκος για να είσαι μουσουλμάνος.

Το κακό είναι ότι αυτή η εμπλοκή φαίνεται ότι έχει επεκταθεί -επειδή εμείς το επιτρέψαμε- και στη διαμόρφωση εκλογικών αποτελεσμάτων στη περιοχή! Βουλευτής επί χρόνια έλεγε ότι «αν ήθελα να ξαναεκλεγώ ,αρκούσε να περάσω τη πόρτα του Προεξενείου,για να πιω ένα καφέ και φύγω».Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για υπερβολή ή όχι,πάντως ότι όλα αυτά συζητούνται ανοιχτά στη Ξάνθη και την Κομοτηνή κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Η συμπεριφορά δε όλων αυτών των «σκληρών Τούρκων», ξεπερνάει πια κάθε όριο ευπρέπειας και σεβασμού προς την Ελλάδα. Οι προσβολές πολλές. Κι όλες περνάνε …σαν να μην συμβαίνει τίποτα από τους καρεκλοκένταυρους των Αθηνών που μέχρι πρόσφατα ήταν …Ευρωπαίοι.

Κι όταν οι εκλογές -οι όποιες εκλογές- πλησιάζουν τα «σαίνια» των κομμάτων ξεχύνονται στη Θράκη για να βρουν το πιο καλό «Τούρκο» και να τον βάλουν στα ψηφοδέλτιά τους! Τι κερδίζουν; Απολύτως τίποτα.

Στις τελευταίες νομαρχιακές-δημοτικές εκλογές οι «Τούρκοι» κατέβασαν δικούς του συνδυασμούς.Καταποντίστηκαν,γιατί όπως είπαμε η πλειοψηφία των μουσουλμάνων είναι άνθρωποι απλοί,καθημερινοί,αυτό που στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να το λέμε «νοικοκύρηδες».Και κυρίως είναι σκεπτόμενοι και γνωρίζουν ότι καμία …»Μητέρα πατρίδα» δεν πρόκειται να τους σώσει ,αν τα δυο τους χέρια δεν δουλέψουν.

Κυκλοφορεί ευρέως σε Θράκη και Κομοτηνή ότι τα Ελληνικά κόμματα και πάλι ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο λάθος. Τον κ.Μάταντζη μάλιστα τον θεωρούν σίγουρο υποψήφιο είτε με το κόμμα του κ.Κουβέλη,είτε με το κόμμα της κας.Μπακογιάννη.Τι σχέση έχουν τα δύο κόμματα,θα πείτε.Καμία!

Θα είναι τραγικό να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.Υπάρχουν πάρα ,μα πάρα πολλοί πολίτες της Θράκης,αξιοπρεπείς και επιτυχημένοι,μοσουλμάνοι που θα μπορούσαν να προσφέρουν στο τόπο τους δουλεύοντας κι όχι πηγαίνοντας κάθε λίγο και λιγάκι για φωτογράφηση με τον Ερντογάν και το Νταβούτογλου. Γιατί να μην τους δοθεί η ευκαιρία;