Η Τουρκία θα «σώσει» τη Θράκη,υπόσχεται η Σιμπέλ!

Οι εκλογές για τη τοπική αυτοδιοίκηση και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν απ΄ αυτές έχουν για τη Θράκη πολύ μεγάλη σημασία. Η συμμετοχή δύο “τουρκικών συνδυασμών” σε Κομοτηνή και Ξάνθη, έχει προκαλέσει κύμα φανατισμού στους “σκληρούς” της μουσουλμανικής μεινοότητας που έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Αθήνα.

Η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει όλα τα “χατήρια” των μειονοτικών που έχουν άμεση σχέση με το τουρκικό προξενείο. Η επιλογή των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ –αλλά και άλλων κομμάτων- έγινε με γνώμονα να μην ¨προκληθούν οι μουσουλμάνοι”. Τα αποτελέσματα γνωστά. Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου,τοπικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με πολύ καλή σχέση με την ηγεσία του Κινήματος, τέθηκε επικεφαλής του “τουρκικού συνδυασμού” στην Ξάνθη. Η ανάγνωση ενός μέρους της ομιλίας της όπως δημοσιεύεται από ιστοσελίδα της εφημερίδας ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ,σε χωριό της περιοχής,προχθές το βράδυ είναι ενδεικτική, του κλίματος που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Θράκης. Η κ.Μουσταφάογλου ζητά τη ψήφο των συμπολιτών της ,υποσχόμενη ότι “θα φέρουμε βοήθεια από τη Τουρκία,γιατί αυτή εδώ η χώρα πτώχευσε”!

“Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε πτώχευση. Πλέον δεν μπορεί να μας προσφέρει όφελος. Μόνο μεταξύ μας μπορεί να υπάρξει όφελος. Αυτό είναι ανάγκη να το αντιληφθούμε. Για να ανοίξουν δουλειές πρέπει να ενώσουμε τα χέρια. Δεν πρέπει να διαιρούμαστε. Εμείς μείναμε 50 χρόνια πίσω. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να σπουδάζουν σε τέτοια σχολεία. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας ! Να το καταλάβουν πλέον αυτό. Για αυτό χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Όλοι μας πρέπει να ψηφίσουμε τον τουρκικό συνδυασμό. Για να ακουστεί η φωνή σας εκεί, έχουμε ανάγκη τους ψήφους σας. Δεν θέλουμε πια αυτούς που προεκλογικά έρχονται και ρίχνουν άσφαλτο. Τόσα χρόνια γιατί δεν το έκαναν ; Μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές το σκέφτηκαν. Χτες το βράδυ ήρθε σε εσάς ο Κοτσάκης. Τι είπε ; Είπε πως ¨θα κάνω το σχολείο σας, θα ασφαλτοστρώσω τους δρόμους σας¨, μέχρι και για αίθουσα γάμων μίλησε. Αυτοί  μέχρι να πάρουν τους ψήφους σας λένε τα πάντα. Μάλιστα ακόμα και περισσότερα θα πούνε. Μια δύο μέρες πριν τις εκλογές θα έρθουν με δώρα ! Εσείς όμως ξέρετε την απάντηση που θα τους δώσετε. ¨Τόσα χρόνια τι κάνατε για εμάς ;¨ Ρωτήστε τους.
Για να μην διασκορπίζονται τα παιδιά, και για να μπορέσουν να μάθουν την θρησκεία τους, την γλώσσα τους και τα ήθη και έθιμα τους χρειάζεται εμείς να τα στηρίξουμε. Όλοι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης σε αυτές της εκλογές θα γίνουν μια γροθιά. Θέλουμε την βοήθεια όλων σας. Θέλουμε ενότητα δυνάμεων. Το σύνθημα μας στις εκλογές είναι ¨Η ψήφος των Τούρκων στον Τουρκικό συνδυασμό¨! Όχι στους Τούρκους των άλλων συνδυασμών, στον Τουρκικό συνδυασμό ! Στην περίοδο του Βαβατσικλή προεκλογικά δόθηκαν 128 τίτλοι κυριότητας. Ακολούθως πέρασαν 4 χρόνια. Χτες το βράδυ ο Κοτσάκης σας είπε πάλι την ίδια ιστορία, ¨θα δώσουμε ¨ είπε. Κοιτάξτε την κατάσταση των δρόμων ! Και οι δρόμοι στις συνοικίες Κίρμαχαλέ και Μάστανλη, έτσι είναι. Ποιο είναι άραγε το έγκλημα μας ; Όντας Τούρκοι είμαστε και πολίτες δεύτερης κατηγορίας! Αν πάτε και δείτε, ποια η κατάσταση στους Ρωσικούς συνοικισμούς ; Εσείς κάθε μέρα περνάτε από εκεί. Όλοι κάθονται σε βίλλες. Πάρκα για τα παιδιά, σχολεία, όλα τα έχουν. Εσείς από τον καιρό των Οθωμανών βρίσκεστε εδώ. Σε εσάς γιατί δεν  έγιναν αυτά ; Αυτοί έχει 10 χρόνια που ήρθαν. Ότι και αν σας πουν, σε αυτές τις εκλογές οι Τούρκοι θα ψηφίσουν Τούρκους !  Και όταν μιλάμε για Τούρκους, όχι τους Τούρκους που περιλαμβάνονται στους Ελληνικούς συνδυασμούς,  θα ψηφίσετε τους υποψηφίους του Τουρκικού συνδυασμού !

Δεν κάνουνε σχολεία για τα παιδιά μας. Κοιτάξτε στη συνοικία Χάρμανλικ δεν υπάρχει ούτε ένα μειονοτικό σχολείο ! Μα αν δεν διδάξουμε στα παιδιά μας την θρησκεία τους, τις γιορτές τους, το Καντήλι τους, δέκα χρόνια μετά αυτά τα παιδιά θα μπορούνε να λένε ¨είμαστε Τούρκοι¨ ;  Εμείς είμαστε εδώ για να μπορέσουν να το κάνουν. Εμείς είμαστε αδέλφια. Εμείς ωφελούμαστε από εσάς και εσείς από εμάς. Στις 8 Νοεμβρίου, πρώτα ο Θεός, θα ξυπνήσουμε με μια μεγάλη νίκη. Και μετά θα γιορτάσουμε όλοι μαζί… Πλέον πρέπει να σωθούμε από αυτήν τη φτώχεια. Πρέπει να ανοίξουμε δουλειές για τα παιδιά μας, για τους νέους μας. Αυτό το κράτος, αυτή η κυβέρνηση, αυτό το έθνος δεν μπορεί να το κάνει αυτό ! Διότι αυτή η χώρα είναι μια μπατιρισμένη χώρα ! Εμείς θα σας φέρουμε βοήθεια από την Τουρκία ! Θα ανοίξουν βιομηχανίες εδώ ! Θα ανοίξουν δουλειές για όλους τους νέους μας”.

Η Σ.Μουσταφάγλου,ήταν μεταξύ άλλων υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ!